İBB, Müze Gazhane'deki duvar resmini kaldırdı

Kadıköy Müze Gazhane'de bulunan duvar resmi, AK Partili Rümeysa Kadak ve Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur tarafından hedef alınmıştı

Kadıköy'deki Müze Gazhane duvarlarına yapılan çizimler, yapılan "müstehcenlik" eleştirilerinin ardından İBB yetkilileri tarafından kaldırıldı / Fotoğraf: Twitter

Kadıköy'deki Müze Gazhane duvarlarına yapılan çizimler, AK Parti Milletvekili Rümeysa Kadak ve Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur’un tepki göstermesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB tarafından geçen yıl temmuz ayında hizmete açılan Müze Gazhane'nin duvarlarına çizimler yapıldı.

Duvar resmi ilk olarak, 'İstanbul Gündem' isimli hesaptan hedef alındı.

Cumhurbaşkanı Danışmanıİsmail Cesur da 'İstanbul Gündem'in tweetini alıntılayarak, "Bu sözümona sanat eserinin adı nedir? Kim hangi sebeple yapılmasına izin verdi? Kime yaptırıldı? Ne kadar para ödendi? Cevap vereceğinizi sanmıyorum ama yine de soralım" diye yazdı.

Yapılan paylaşımların ardından Müze Gazhane'nin duvarındaki resim İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından kaldırıldı.

Kadak: Darısı kirli zihniyetlerinin başına

AK Parti Milletvekili Rümeysa Kadak, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kamuya açık, çocukların da girdiği alanda sergilenen malum rezil çizim, bugüne kadar Müze Gazhane'deydi. Az önce yerinde kontrol ettik, 'tepkiler üzerine' çizimi kaldırmışlar. Darısı kirli zihniyetlerinin başına..." ifadelerine yer verdi.

Cesur ise sonraki paylaşımında "Görsel kaldırılmış. Demek görselden İBB de rahatsız olmuş ki kaldırılmış. Şimdi bir soru daha ekleyelim, diğerleriyle birlikte cevabını beklesin: Neden kaldırdınız?" diye sordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU