Deutsche Bank’ın patronu yöneticileri kınadı: İşten çıkarmaların açıklandığı gün pahalı takım giydiler

Genellikle sosyetenin tercih ettiği Fielding & Nicholson firmasından iki terzi, açıklamanın yapıldığı gün bankanın Londra ofisinden çıkarken görüntülendi

Takım çantaları taşıyan terziler, Londra'daki Deutsche Bank ofisinden çıkıyor (Reuters)

Deutsche Bank İcra Kurulu Başkanı Christian Sewing, şirketin işten çıkarmaları duyurduğu gün pahalı takım elbiseler giyen iki yöneticiyi kınadı.

Bu hafta hisselerini düşüren banka pazartesi günü, 18 bin kişinin işine son verecek büyük bir yapılanmaya gidileceğini açıklamıştı.

Genellikle sosyetenin tercih ettiği Fielding & Nicholson firmasından iki terzi, açıklamanın yapıldığı gün bankanın Londra ofisinden çıkarken görüntülendi. Daha sonra işten çıkarılmalardan etkilenmeyecek iki üst düzey çalışanın pahalı kıyafetler giydiği tespit edildi.

Alman gazetesi Handelsblatt'a konuşan Sewing “Terzinin böyle bir günde gelmesine izin verilmesi saygısızlık. Bu davranış hiçbir şekilde değerlerimizi yansıtmıyor” dedi.

Yöneticileri azarlayan ama resmi bir disiplin cezası verilip verilmeyeceğini açıklamayan Sewing, “Ne olursa olsun, bu iki iş arkadaşımın yaptığımız telefon görüşmesini unutmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Söz konusu yöneticilerin işten çıkarılacaklar arasında olduğu düşünülüyordu. Ancak daha sonra Financial News’ün hazırladığı haberde, bu kişilerin yapılanmadan etkilenmeyeceği ortaya çıktı.

 

 

Özel bir takım fiyatının bin euronun üzerinde olduğu Fielding & Nicholson'un kurucusu Ian Fielding-Calcutt ise olayın zamanlamasının “çok iyi olmadığını” söyledi.

Aynı gazeteye konuşan Fielding-Calcutt konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

İşten çıkarılanlarının çoğunun takım giymeyen borsacılar olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle durumdan etkilenmeyen müşterilerimizle alışverişe normal şekilde devam ettik.

Pazartesi yapılan açıklamadan sonra dünyanın dört bir yanından gelen banka çalışanları evlerine gönderildi. Şirket işten çıkarmaların hangi bölgelerde yoğunlaşacağına dair ayrıntıları açıklamasa da 8 bin personele ev sahipliği yapan ve firmanın en büyük ofisi olan Londra şubesindeki çalışan sayısında önemli bir düşüş olması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birkaç yıldır para cezaları, zayıf kar oranları ve düşük hisse fiyatlarıyla mücadele eden banka 2018’de kazanç elde etmeden önce üç yıl boyunca zor zamanlar geçirmişti.

Donald Trump da perşembe günü Deutsche Bank’la ilişkisini savunmuştu. Demokrat kongre üyeleri başkanın finans hareketlerini araştırırken, Trump ise Alman bankasının “karalandığını ve kötü gösterildiğini” iddia etmişti.

ABD’nin temsilciler meclisindeki Demokratlar başkanın söz konusu bankayla bağlarını araştırıyor ve hesaplarını, işlemlerini, yatırımlarını ve Trump Organisation’la aile üyelerinin kayıtlarını takip ediyor.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU