BTP lideri Baş: Avrupa'dan para alabilmek için sığınmacıları kullanıyorlar, çünkü paramız yok

Hüseyin Baş, "Niye inatla devam edilen bir sığınmacı politikası var? Çünkü Avrupa'ya, ‘Biz de şu kadar sığınmacı var’ dedikçe para alıyoruz" dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Türkiye genelinde 'Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli' toplantıları başlattı. İlk toplantı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programda BTP'nin kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın başta ekonomi olmak üzere birlik, Atatürk ve Ehli Beyt konularında görüşlerine yer verilen bir sinevizyon gösterisi de yapıldı.

Programın kapanış konuşmasını BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yaptı.

"Sığınmacılar üzerinden para alıyorlar"

Hüseyin Baş, halkın gerçek gündeminin zamlar olduğunu ifade ederek,  iktidarın sığınmacı politikası üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların durumdan rahatsız olmasına rağmen iktidarın konuya yaklaşımını eleştiren BTP lideri, "Niye inatla devam edilen bir sığınmacı politikası var? Çünkü Avrupa'ya, 'Biz de şu kadar sığınmacı var' dedikçe para alıyoruz. Yani bugün ülkede açık artırmayla sayıları artırılan sığınmacıların sebebi, Avrupa'dan para almaktır. Yani biz neden sığınmacı alıyoruz? Bizim paramız yok, bu kadar basit. Paramız olsaydı, sığınmacılara tenezzül etmeyecektik" dedi.

"Sığınmacılar üzerinden ülke karıştırılmak isteniyor"

Sığınmacılar üzerinden ülkenin karıştırılmak istediğini dile getiren BTP Lideri şöyle konuştu:

Öyle bir tehlike bizi bekliyor ki, bugün bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Biz 7 Haziran seçimlerini gördük. 7 Haziran'da bu hükümet tek başına iktidar olamadı. Ne oldu? Bir anda ortalıkta bombalar patlamaya başladı. Korkudan herkes gitti en güçlünün eteklerine yapıştı. Ama bu sefer olmayacak, ne yaparsanız yapın sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz. Gençler bu oyunlara gelmeyeceksiniz, asla provokasyona gelmeyeceksiniz. Bunu istiyorlar, bunu planlıyorlar. Bu ülkede her yolu denediler. Bunları yapanların hiçbiri milli olmadı, hepsi gayri milli oldu. İşte bu sefer bu oyuna gelmeyeceğiz

"Satılanları geri alacağız, kapatılanları açacağız"

"Eğer bu millet bizi iktidar ederse bütün KYK borçları silinecek. Bu ülkede üniversite okuyan hiçbir genç, kimseye muhtaç olmayacak" diyen BTP Genel Başkanı Baş,  Bugün Türkiye'de hükümetin müflis bir işadamı gibi günü kurtarmak için 'onu satayım, bunu satayım' diyor.  Biz özelleştirilen bütün fabrikalarımızı, işletmelerimizi geri alacağız. Kapatılan bütün fabrikalarımızı yeniden açacağız ve yabancılara peşkeş çekilen bütün madenlerimizi devletin ve milletin faydasına işleteceğiz" diye konuştu.

"Artan fiyatlar bir daha düşmeyecek"

Hükümet üyelerinin, 'Dövizi nasıl alt ettiysek enflasyonu da öyle alt edeceğiz' dediğini hatırlatan BTP lideri Hüseyin Baş, konuşmasına şöyle devam etti:

Bu sözler üzerine ben de 'yandık' diyorum. Çünkü farkında değiller belki ama ne yazık ki dövizi alt edemediler. Dolar bundan iki sene önce 5 liraydı bugün 15 liranın üzerinde. Enflasyonu da böyle mi alt edecekler? Milletimiz şunu iyi bilsin bu fiyatlar bir daha düşmeyecek. Enflasyonu isterse yüzde sıfır yapsınlar. Bu fiyatlar artık bize sabitlendi, bu fiyatlarla yaşamayı öğreneceğiz

"Zengini daha zengin etme ekonomisi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 0.99 faizle konut kredisi uygulamasına da değinen Baş, "Şimdi 2 milyon krediyi aldınız 0.99 faiz ödeyeceksiniz, aylık 28 bin lira geri ödemeniz gerekiyor. Kim için yaptın bunu? Yandaşların için. Ülkedeki denklem bu, zengin nasıl daha zengin olabilir. Hadi zengin daha zengin olsun da fakir neden daha fakir oluyor, problem burada" dedi.

"Ev ve araba temel ihtiyaçtır"

Türkiye'de vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden BTP lideri, "Bugünkü temel ihtiyaçlarımız nedir? Evdir, arabadır. Avrupa'da ortalama 3 bin Euro geliri olan bir kişi lüks denebilecek, Türkiye'de bizim belki 40 sene çalışsak da alamayacağımız arabayı istediği an satın alabiliyor. Hep söylediğimi tekrar edeyim; bu ülkede pahalılık yok, bizim paramız yok. Sorun bu, biz parasızız. O zaman bu millete parayı verirsek, bu milletin parası olursa bu sorunlar ortadan kalkacak" dedi.

TÜİK'e enflasyon çağrısı

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) da çağrıda bulunarak, "Enflasyon hesaplamaları yaparken yüz tane ürün arasından bir tanesini çıkarıp başka bir ürün koysanız enflasyonu düşük açıklarsınız ya da büyüme rakamları açıklanacak şöyle bir hesaplama değişikliği ile büyüme rakamlarını büyütürsünüz. Bunlar gerçekten kafa isteyen işlerdir.  Ey TÜİK, ey TÜİK'e talimat verenler, bu rakamları büyütmek ve küçültmek için harcadığınız mesaiyi lütfen şu milletin refahı için harcayın, o takdirde hiç bir sorunumuz kalmayacak" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU