Erdoğan Rize-Artvin Havalimanını açtı: Uçaklarımız boş gidip geliyor, Rizeliye, Artvinliye yakışmaz

"Eksiklerimiz yok mudur? Elbette vardır. Hatta hatalarımız olmamış mıdır, olmuştur. Ama Türkiye'ye yaşattığımız asırlık atılımların yanında bunlar devede kulak misalidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde konuştu.Erdoğan, "Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor... Buradan Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ne Rizeliye, ne Artvinliye yakışır"

"Ya Rab, şahsıma ve heyetime, bu millete hizmet etme şerefini bizlere bahşettiğin için hamdolsun" diyen Erdoğan "5 yılda 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize Artvin havalimanı, 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali, destek üniteleri ve diğer birimleri ile gurur verici bir eser oldu. Ancak şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor" diyerek Rize ve Artvinlilere şöyle seslendi:

Buradan Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır. Şu an gerek uçak sayısı gerek bütün maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor. Demek ki Rizeli, Artvinli hemşehrilerim bu uçakları doldurmalı ki bu gidiş gelişler farklı bir şekilde devam etsin

"Bizi yıllarca tek parti faşizmiyle oyaladılar"

"Artık Rize'de, Artvin'de türküler ayrılık üzerine değil, kavuşma üzerine söylenecek" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

Bizi yıllarca tek parti faşizmi ile, vesayetin sinsi oyunlarıyla, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkla, darbelerle, terör örgütleriyle, kumpaslarla oyladılar. Menderes'ten Özal'a, bu oyunu bozmaya çalışanları idam sehpasıyla, itibar suikastleriyle cezalandırma yoluna gittiler. Rahmetli Erbakan'ı, Türkeş'i iftiralarıyla yıldırmaya çalıştılar. Biz de ülkeye hizmet ederken aynı yollardan geçtik. Milletimiz senaryoyu çözdüğü için, bugün olduğu gibi yanımızda yer aldı. Cumhur İttifakı olarak aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. 2023'e bu ruhla hazır mıyız? Durmak yok, yola devam diyor muyuz? Türkiye'nin, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'e atfettiğimiz hedeflere ulaşmasını engelleme çabalarını izliyoruz. Yalanın, iftiranın, çarpıtmanın kol gezdiği iklimde ülkemizi geleceğine hazırlıyoruz. Küresel yönetim ve ekonomi sisteminin kökünden sarsıldığı bir dönemde, biz yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla ülkemizi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz

"Yaptığımız hatalar devede kulak"

Konuşmasında 2023 seçimleri mesajı da veren Erdoğan, “Türkiye düşmanlarının değirmenlerine su taşımayı siyaset sananların gafletlerine rağmen yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin asırlık geri kalmışlığının ihmalinin, hak ve özgürlük arayışının dermanını nasıl biz bulmuşsak, bugünkü sıkıntıları yine biz çözeceğiz. Bunun için bizden başka kimsenin vizyonu, programı, projesi, niyeti yok. Tek vaatleri Türkiye'yi eskiye döndürmek, kavga etmek, kaos çıkarmak, yıkmak, emperyal düzene uydurmak olanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz milletimizin karşısına hep eser ve hizmetlerle çıktık. Teneke gürültüsünden öte anlamı olmayan patırtılarla gündeme gelmeye çalışanların mükteseplerini de çağlarını da gerçek yüzlerini de en iyi sizler biliyorsunuz. Eksiklerimiz yok mudur? Elbette vardır... Hatta hatalarımız olmamış mıdır, olmuştur... Ama Türkiye'ye yaşattığımız asırlık atılımların yanında bunlar devede kulak misalidir. Dünya ve bölgemiz, siyasi, askeri ekonomik, sosyal krizlerin yol açtığı ateş çemberinden geçerken, biz ülkemizi en üst seviyeye çıkarma sorumluluğunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Dün yaptık, başardık, üstesinden geldik, bugün de geleceğiz. Türkiye belki yüz yılda bir böyle fırsatlar yakalıyor... Daha önce defalarca bu fırsatları elimizden aldılar. Bu kez aynı hüsranın yaşanmasına milletçe izin vermeyeceğiz

Çay taban fiyatını açıkladı

"Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıyoruz" diyen Erdoğan,  "Çayda kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Üreticilerimiz çaylarını, geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek" dedi.

Erdoğan, Erdoğan, "Günde 100'er ton kapasiteye sahip İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikaları önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak” diye konuştu.

rizeerdo.jpg
Açılışa Cumhur İttifakı lideleri ve bakanlar da katıldı / Fotoğraf: AA

Aliyev, Bahçeli ve Destici de katıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bakanlar, katıldı.

Erdoğan’dan önce AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de birer konuşma yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU