FIFA, Katar'da eşcinsel çiftleri geri çeviren tüm otellerin Dünya Kupası sözleşmelerini iptal edecek

Bir araştırma, FIFA onaylı üç otelin eşcinsel bir çiftin rezervasyon talebini kabul etmediğini ortaya çıkardı

Katar makamları ve FIFA, Dünya Kupası'nın tüm taraftarlara açık olacağında ısrarcı (AP)

FIFA, eşcinsel çiftlerin konaklamasına izin vermeyen tüm Katar otellerinin Dünya Kupası sözleşmelerini iptal edeceğini açıkladı.

Norveç, Danimarka ve İsveç medyasının yürüttüğü araştırmada ülkedeki üç otelin eşcinsel çiftin rezervasyon talebini kabul etmediği ortaya çıkarken, 20 otelse çifte konaklamaları sırasında halkın gözü önünde yakınlaşmaktan kaçınması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eşcinsellik, bu Ortadoğu ülkesinde yasadışı.

Norveçli yayın kuruluşu NRK, İsveç'teki SVT ve DR'nin (Danimarka) yaptığı araştırma, listelenen 69 FIFA onaylı otelden 33'ünün yeni evli bir eşcinsel çift gibi davranan muhabirlerin oda rezervasyonunu kabul ettiğini ortaya koydu.

Futbol dünyasının yönetim organından araştırmacı gazetecilere yapılan açıklamada, "FIFA, şampiyona boyunca herkes gibi kendilerini hoş karşılanmış ve güvende hissedebilmeleri adına LGBT+ taraflar için gereken tüm önlemlerin alınacağından emin" dendi.

FIFA daha sonra The Telegraph'a yaptığı ikinci bir açıklamada konuyu netleştirdi:

Organizatörler tarafından belirlenen yüksek standartlara uymayan oteller ve FIFA Dünya Kupası'yla ilişkili diğer hizmet sağlayıcıların sözleşmeleri feshedilecektir.

Bunun da ötesinde, söz konusu gereklilikler bilinçlendirme oturumlarında pekiştirilmeye, akabinde FIFA Dünya Kupası'yla bağlantılı otellere yönelik inceleme ve denetimler yoluyla izlenip değerlendirilmeye devam edilecektir.

Hem Katar makamları hem de FIFA, Dünya Kupası'nın tüm taraftarlara açık olacağında ısrarcı.

Katar 2022 sözcülerinden biri The Mail'e şöyle konuştu:

Irk, kimlik, din, cinsiyet, cinsel yönelim veya milliyet fark etmeksizin herkes Katar'da hoş karşılanır.

Tüm taraftarlar Katar'da yaşayan veya Katar'ı ziyaret eden bireylerin özel hayatlarına saygı duyulduğunu bilerek konaklama rezervasyonu yapmakta özgür hissetmeli.

Katar muhafazakar bir ülke ve cinsel yönelimden bağımsız olarak halkın gözü önünde yakınlaşmak genelde hoş karşılanmıyor.

Sadece insanların kültürel normlarımıza saygı göstermelerini istiyoruz fakat tüm Katar'da var olan bireysel mahremiyete saygı kültürünü de vurguluyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU