ABB Meclisi'nde gerginlik: Mansur Yavaş'ı konuşturmamak için masayı yumrukladı

Kendi partili arkadaşları tarafından uyarılan Ölmez, uyarıyı yapan AK Partili grup üyelerine de tepki gösterdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde gergin geçen Nisan ayı oturumunda görevinden istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in döneminde Meclis Grup Başkan Vekili olan Ali İhsan Ölmez, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisine ve ekibine yönelik suçlamalara cevap vereceği, eski dönemdeki yapılan yolsuzlukları açıkladığı konuşmayı bölmek için sıraları yumrukladı. Kendi grubundaki partili arkadaşlarının da tepki gösterdiği Ölmez, "Konuşturmam ben bu adamı" diyerek arkadaşına tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisi, çalışanları ve Meclis Üyeleri hakkında ortaya atılan iddialara cevap vereceği Meclis oturumu olaylı geçti. Daha önceki bütçe ve faaliyet görüşmeleri, AK Partili tüm Belediye Başkanlarının konuşma yapması nedeniyle sabahın ilk ışıklarına kadar sürmüş, Mansur Yavaş'ın cevap vermesi geç saatlere kalmıştı.

Masayı yumrukladı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde gergin geçen Nisan ayı oturumuna ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Eski Başkan Melih Gökçek'in Mecliste Grup Başkan Vekili olan Ali İhsan Ölmez'in, Mansur Yavaş'ın kendisine ve ekibine yönelik iddialara cevap vereceği, eski dönemde yapıldığını öne sürdüğü yolsuzluk dosyalarını açıklayacağı konuşmayı bölmek için sıraları dakikalarca yumrukladığı görüntülendi. Kendi partili arkadaşları tarafından uyarılan Ölmez, uyarıyı yapan AK Partili grup üyelerine de tepki gösterdi.

olmaz.jpg
Ali İhsan Ölmez'in dakikalarca masayı yumruklamasına AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse ve kendi arkadaşları da tepki gösterdi / Ekran Görüntüsü: Youtube

 

Ölmez, Mansur Yavaş'ın konuşma yaptığı sırada Melih Gökçek hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle kürsüye yürümek istedi. Ölmez'e CHP'li ve İYİ Partili Meclis üyeleri tepki gösterince tartışma çıktı.

"Hakaret edip cevabını duymak istemiyorlar"

Konuşmasını engellemeye çalışan AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, eski Grup Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ve grup üyelerine tepki gösteren ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Ben kabile gibi yönetsem burada konuşamazsınız. Sabahlara kadar hakaret edin, iftira atın. Siyasi ahlaka yakışmayan, dedikodu üreten, 'duyduk', 'tahmin ediyoruz', 'biliyoruz' kelimeleriyle başlayan iftira dolu cümleler kurun. Fitne peşine düşün, hakaretler edin. Bunu yapanlar küçük bir siyasetin küçük bir versiyonu olmaktan asla öteye geçemeyeceklerdir. Sevgili Ankaralılar, bunlar konuşuyorlar, hakaret ediyorlar ama ben cevap vereceğim zaman duymak istemiyorlar. Ankara halkı duysun ve kararını versin" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU