Dünyaca ünlü İspanyol Merdivenleri'nden lüks otomobille indi

Basamaklar kırıldı, restorasyon gerekiyor

İtalya'nın başkenti Roma'nın simgelerinden İspanyol Merdivenleri'nden Maserati'yle inen kişi dün yakalandı.

37 yaşındaki Suudi sürücü, kültürel mirasa ağır hasar vermekle suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salıyı çarşambaya bağlayan gece meydana gelen ve güvenlik kamerasına yansıyan olayda lüks araç, ünlü merdivenlerin çevresindeki yaya bölgesinde hareket ediyor. Otomobil bunun ardından merdivenlerin ilk basamaklarını iniyor.

Polisin yayımladığı videoda araçtan bir kişinin çıkıp durumu incelediği görülüyor.

Sürücü daha sonra geri geri gidip çıkmaya çalışsa da başaramıyor. Yoldan geçenlerin yardımıyla tekrar yola çıkarılan araç için çekici çağrılıyor.

Yetkililer, otomobil yüzünden bazı basamakların kırıldığını bildirdi. Merdivenlerin yaya geçişine hemen açılması için geçici tamir yapılırken, restorasyon için daha fazla çalışmanın gerektiği duyuruldu.

Kimliği açıklanmayan sürücünün, İtalya'ya tatile geldiği ve aracı Milano'da kiraladığı ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisler, Maserati'yi araç kiralama şirketindeki fotoğraflarla eşleştirerek sürücüyü buldu.

Yaptığı açıklamada yanlış yola saptığı için böyle bir olayın gerçekleştiğini söyleyen sürücü, ilk başta yaşananların çok önemli olduğunu düşünmediğini ancak sonuçlarla yüzleşmeye hazır olduğunu ifade etti.

18. yüzyıldan kalma mekan, 2015-2016'da 1,5 milyon euro maliyetle restore edilmişti.

 

Independent Türkçe, CNN International, Wanted in Rome

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU