Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’nden IKB Başbakanı Barzani’ye ziyaret

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ve beraberindeki heyeti kabul etti

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız IKB Başbakanı MEsrur Barzani'yi ziyaret etti / Fotoğraf: K24

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, görevine başlayan Irak Kürdistan Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani’yi ziyaret etti.

 

Erbil ziyaretinde hükümetin bölge halkına huzur ve refah getirmesini dileyen Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Türkiye’nin IKB ve Irak ile ilişkilerinin daha ileriye taşınmasını umduklarını dile getirdi.

“Sivil vatandaşlar zarar görmemeli”

Barzani ise Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenerek devam etmesinin umduğunu söyledi. 

Son operasyonlarla sınır bölgelerinde yaşanan gelişmelerden endişe duyduklarını dile getiren Barzani, sivil vatandaşların durumdan zarar görmesini istemediklerini söyledi.

İki tarafın vatandaşlarının daha rahat seyahat edebilmesi için kolaylık sağlanması gerektiğini hatırlatan Barzani, “Irak Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının Türkiye havalimanlarında sorun yaşamamalarını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Barzani, 10 Temmuz’da 111 üyeli Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Parlamentosu'nda gerçekleşen güvenoyu oturumunda 88 oy alarak Başbakan seçilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU