Donald Trump: Elon Musk'ın Twitter'ı bu kadar saçma bir fiyata satın almasının imkanı yok

Tesla'nın patronu 44 milyar dolarlık anlaşmadan vazgeçmek isterse 1 milyar dolar tazminat ödemek zorunda kalacak

(AFP)

Donald Trump, Elon Musk'ın Twitter'ın 44 milyar dolarlık satın alımını askıya aldığını duyurması üzerine milyarderin platformu "böylesine saçma bir fiyata" satın almayacağını söyledi.

Tesla'nın patronu Twitter'ı satın almaya "hâlâ kararlı" olduğunu fakat platformdaki spam ve sahte hesaplar hakkında daha fazla bilgi toplayana kadar anlaşmanın askıya alındığını söylüyor.

Musk, kontrolü devraldıktan sonra Trump'ın platforma geri dönmesine izin vereceğine söz vermişti fakat tek dönemlik başkan, kendi Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda bunun gerçekleşmesine ilişkin şüphelerini dile getirdi.

Elon Musk'ın Twitter'ı bu kadar saçma bir fiyata satın almasının imkanı yok, özellikle de büyük ölçüde BOTLARA veya Spam hesaplarına dayanan bir şirket olduğunu fark etmişken.

Sahte olmayan var mı? Onlardan kurtulduğunuzda, ki bu yapılabiliyorsa, elinde ne kalır? Pek bir şey kalmaz mı?

Milyar Dolarlık saçma çekilme bedeli olmasaydı Elon çoktan vazgeçmişti.

Trump, destekçilerinin 6 Ocak 2021'de Joe Biden'ın seçim zaferinin onaylanmasını önlemek amacıyla ABD Kongre Binası'na şiddetle saldırmasının ardından Twitter tarafından yasaklanmıştı.

Dünyanın en zengin kişisi salı günü Financial Times'ın "Arabanın Geleceği" etkinliğinde Twitter'ın Trump'ı yasaklamasının "bir hata" olduğunu ve bunu düzelteceğini söylemişti.
 


Musk "Ülkenin büyük bir bölümünü yabancılaştırdı ve nihayetinde Donald Trump'ın ifadesiz bırakıldığı bir sonuç doğurmadı" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla'nın CEO'su, Twitter'ı ifade özgürlüğünü korumak için aldığında ısrarcı fakat şirketin hisse senedi fiyatı şu anda dünyanın en zengin kişisinin geçen ay hisse başına teklif ettiği nakit 54,20 doların çok altında.

Cuma sabahı itibarıyla Twitter'ın hisse fiyatı 41,52 dolara düştü.

The New York Times'a konuşan eski yetkililer Twitter'ın hissedarlarının hâlâ satın almayı onaylaması gerektiğini ve federal anti-tröst düzenleyicilerinin boyutu nedeniyle anlaşmayı muhtemelen inceleyeceklerini fakat bunu engellemek için dava açma ihtimallerinin düşük olduğunu söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU