Elon Musk duyurdu: Twitter'ı satın alma teklifi geçici olarak askıya alındı

Musk'ın satın alma teklifinin askıya alınması sonrası, Twitter hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 17 değer kaybetti

Fotoğraf: Reuters

Elon Musk Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın almak için verdiği teklifin spam ve sahte hesaplara ilişkin işlemlerin devam etmesi nedeniyle geçici olarak askıda olduğunu söyledi.

Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Twitter anlaşması spam ve sahte hesapların gerçekten de yüzde 5'in altında olduğunun tespit edilmesi sürdüğünden geçici olarak askıya alındı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter bu ayın başında ilk çeyrekte reklam için hedef kitle olan 229 milyon ile rekor seviyeye ulaşan hesap sayısı açıklamış ve günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5'inden azının sahte ya da spam hesaplar olduğu tahmininde bulunmuştu.

Twitter hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 17 değer kaybetti.

Twitter'da yüzde 9.58 oranında hissesi bulunan Musk, Twitter'ın tamamını satın almak için 14 Nisan'da hisse başına nakit olarak 54.20 dolar ödemeyi teklif ettiğini açıklamıştı. Tesla'nın CEO'su Musk ayrıca Twitter'da gerekli değişikliklerin yapılması için şirketin borsa kotundan çıkartılması gerektiğine inandığını da belirtmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU