Destici'den "Anadolu Fest" yorumu: Gayri ahlaki diyebileceğimiz davranışları barındıran bu tür faaliyetler ile ilgili şerhimiz var

Destici, valiliğin Anadolu Fest ile ilgili aldığı kararın doğru ve yerinde bir karar olarak gördüğünü belirtti

Eskişehir Valiliği’nin kentte aldığı 15 günlük etkinlik yasakları sebebiyle Anadolu Fest’in 9-12 Haziran arasında yapılacağı açıklandı.

Mahkemeye yaptıkları itirazın kabul edilmediğini bildiren Anadolu Fest, "9-10-11-12 Haziran 2022 tarihleri arasına ertelenmiştir. Yaşanılan ve yaşatılan mağduriyet için üzgünüz" açıklamasında bulundu.

Destici'den yorum

Eskişehir’de esnaf ziyaretinde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Mustafa Destici, bir gazetecinin sorusu üzerine, valiliğin kentteki etkinlik  yasağı hakkında konuştu. 

Valiliğin bu konuda aldığı kararın doğru ve yerinde bir karar olarak gördüğünü belirten Destici şöyle konuştu:Müzik festivali, sanat adı altında bizim ahlakımızla, meşrebimizle, inancımızla,

kültürümüzle uygun olmayan, gayri ahlaki diyebileceğimiz davranışları içinde yoğunluklu olarak barındıran bu tür faaliyetlerle ilgili şerhimiz var.

Herkes belki bunu açıkça söyleyemeyebilir ama ben açıkça söylüyorum, daha net söyleyeyim: Müzik festivali adı altında, şarap, bira festivali, ne bileyim böyle haram olan şeylerin ya da davranışların sergilenmesi normalmiş gibi sanki orada iki günlük bir serbest bölge bu anlamda oluşturuluyor gibi bir organizasyonu şahsen memleketim, ülkem, milletim, insanım ve gençlerim için de uygun görmem. Biz bu tür davranışları gençlerimizi özendirici pozisyona getirmemeliyiz. Daha önce de ifade ettim. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bu milletin adı Türk milletidir. Bu milletin inancı İslam’dır ve Türk İslam inancına bağlıdır. Elbette ki başka etnik kökenden başka dinden, mezhebi anlayıştan insanlarımız da var. Onlara da saygı duyuyoruz, vatandaşlarımız var ama bunların hepsinin bu milletin değerlerine inancına, kültürüne saygı göstermesi lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU