"Ağaç Dikme Bayramı" fikrine Erdoğan'ın yanıtı: Bu çok güzel bir fikir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada Abdullah Enes Şahin isimli bir kullanıcının "Ağaç Dikme Bayramı" önerisine destek verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı çalışmalara başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ağaç Dikme Bayramı"na destek verdi / Fotoğraf: AA

Abdullah Enes Şahin isimli sosyal medya kullanıcısı, 9 Temmuz’da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bir fikrim geldi. Biz neden ‘Ağaç Dikme Bayramı’ ilan etmiyoruz. Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım” ifadelerini kullanmıştı.

Birçok kişi, Şahin'in bu fikrine destek verdi.

Destek verenler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hasebından Şahin'in yaptığı bu paylaşım üzerine şunları söyledi: “Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz. Milli bir ağaçlandırma bayramımızın olması için de ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız."

 

Şahin Erdoğan’ın yanıtı üzerine kendisine teşekkür ederek şu paylaşımda bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanım, çağrımıza yanıt verdiğiniz için çok mutlu olduk. Gençlerin ve yüz binlerin sesi olduğunuz için minnettarız.”

Tarım ve Orman Bakanı çalışmalara başla

Erdoğan'ın talimatlarının alındığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "En kısa sürede uygun bir günün 'Ağaç Dikme Bayramı' olarak ilan edilmesi için çalışmalara başlıyoruz. Bu bayram, ülkemizin geleceğine armağan edilen en değerli bayramlardan biri olacak” ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU