Ayasofya eski başimamından, "İstifasından sonra Ayasofya özgürleşti" diyen AK Parti'li Zengin'e yanıt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, 8 Mart Kadınlar Günü’nde yaptığı paylaşımla tartışma yaratan eski Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın hakkında konuştu, Boynukalın sosyal medyadan yanıt verdi

TvNet'te yayınlanan "Sert Sorular" programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Ayasofya eski Başimamı Mehmet Boynukalın'la yaşadığı polemik üzerine konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İstifasında dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum"

 Özlem Zengin, "Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusuna "Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" diyerek Ayasofya eski Başimamı Mehmet Boynukalın'ın istifasını olumlu bulduğunu söyledi.

"Araya dinle ilgili bir referans girdiği zaman rekabet etme şansınız kalmıyor"

Moderatör Taha Hüseyin Karagöz'ün "Yüzde doksan dokuzu müslüman bir ülkede bir baş imamın İslâm'ı referans göstermesinden daha doğal bir şey var mı?" sorusu üzerine Zengin şöyle konuştu:

Adalet Bakanlığımızın çok önemli bir çalışmasıyla beraber artık kadın cinayetleri hukuki bir terim olarak mevzuatın içerisine girmiş oldu. Kadın cinayetleri denilen şey hukuk mevzuatında bir tanımlama. Böyle bir tanımlama varken sizin karşınıza devamlı dini referans göstererek hukukun var kıldığı kavramları reddetmeye çalışan insanlar oluyor. Onu dinleyen insanlar sizi düşman biliyor. Beni dindar görmüyorlar. Benim ne kadar inançlı olduğuma insanlar mı karar verecek?
Burada problem şu, kadınlar için şiddetin konuşulduğu bir gün var, çok önemli bir günden bahsediyoruz ve hukuken de bir terimden bahsediyoruz. Araya dinle ilgili bir referans girdiği zaman siz ne söylerseniz söyleyin onunla rekabet etme şansınız kalmıyor. Oysa ki siz hukuken var olan bir gerçeklikten bahsediyorsunuz. Tezlerimizi savunurken; din ile dini yan yana koymalıyız, hukuk ile hukuku

Boynukalın'dan yanıt

Özlem Zengin'in açıklamaları üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan müstafi Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın, Zengin'e "Allah hidayet versin" dedi. Boynukalın'ın açıklaması şöyle:

İslam inanç, ibadet, ahlak ve hukukuyla hayatımıza sirayet etmediği sürece Ayasofya tam manasıyla özgürlüğüne kavuşamaz. Ama açılması bu yönde bir adımdır inşallah… Meselemiz şahsi değil. Allah hidayet versin

Ne olmuştu?

Ayasofya eski Başimamı Mehmet Boynukalın'ın 8 Mart paylaşımına tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, "Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Kadın-erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU