MSB: Köprübatı Karakolu'na yapılan saldırıda yaralanan asker şehit oldu

MSB, saldırıya karşı meşru müdafaa ve cezalandırma atışları yapıldığını ve 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) “Terör örgütü PKK/YPG'nin Köprübatı Hudut Karakolu'na yönelik saldırısında yaralanan bir askerin şehit olduğunu” bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, karakola yönelik saldırı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir askerin, yapılan müdahalelere rağmen şehit olduğu belirtildi.

Bölgede belirlenen hedeflerin ateş altına alınmaya devam edildiği vurgulanan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada saldırı sonrası başlatılan "meşru müdafaa" ve "cezalandırma atışları" sonucunda 21 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi:

Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı ter türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye devam edilecektir.

Bu arada, Bakanlık tarafından bazı hedeflerin vurulmasına yönelik görüntüler de paylaşıldı.

Kılıçdaroğlu'ndan  taziye mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Kılıçdaroğlu, "Gaziantep Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakoluna hain terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimiz ile sivil vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU