Jack Dorsey: Bir daha asla Twitter'ın CEO'su olmayacağım

Platformun kurucusu Twitter gönderisinde, "nihayetinde hiç kimsenin" şirketi yönetmemesi gerektiğini belirtti

(AFP)

Jack Dorsey, Elon Musk'ın sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almayı tamamlamasından sonra bile bir daha asla Twitter'ın CEO'su olmayacağını söyledi.

Bir kişinin Musk'ın Dorsey'i geri dönmeye ikna edebileceği tahmini üzerine, girişimci isim çarşamba günü Twitter'dan "Hayır, bir daha asla CEO olmayacağım” yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter yönetim kurulunun Musk'ın hisse başına 54 dolar 20 cent'lik nakit teklifini geçen ay kabul etmesi sonrası, Tesla'nın patronu San Francisco merkezli şirketin mülkiyetini bu yıl devralmaya hazırlanıyor.

Bir başka kullanıcının şirketin CEO'sunun kim olması gerektiği sorusunu, Dorsey "nihayetinde hiç kimse" diye yanıtladı.

2006'da Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams'la birlikte Twitter'ı kuran Dorsey, işi bırakmaya zorlandığı 2008'e kadar şirketin CEO'luğunu yürütmüştü.

Üst düzey pozisyona 2015'te geri dönen Dorsey, geçen sene ayrılmış ve yerini baş teknoloji yöneticisi Parag Agrawal almıştı. Dorsey halen Twitter'ın yüzde 2,4'üne sahip. Bu miktar, Musk'la yapılan anlaşma sonuçlanırsa yaklaşık 978 milyon dolara karşılık gelecek.

Fakat Dorsey, tweet'inde dönme planı olmadığını belirterek, "bir kez daha zar atma vakti geldi" dedi.
 


Twitter'ı ifade özgürlüğünü korumak için satın aldığında ısrar eden Musk bu hafta, ABD Kongre Binası'na yapılan saldırı sonrası şirketin Donald Trump'ı platformdan engellemesinin bir hata olduğunu ve bunu tersine çevireceğini söyledi.

Sosyal medya platformunun hissedarlarının halen satın alımı onaylaması gerekiyor. Federal tröst karşıtı düzenleyicilerin de boyutu nedeniyle anlaşmaya göz atması muhtemel olsa da eski görevlilerin The New York Times'a söylediğine göre engellenmesi için dava açılması ihtimali düşük.

Twitter ve Musk'ın anlaşmayı incelenmesi için Adalet Bakanlığı'na ve Federal Ticaret Komisyonu'na göndermesi gerekiyor. Fakat yönetim genelde sadece bir şirket rakibini satın aldığında müdahil oluyor, ki Musk'ın Twitter'ı satın almasında böyle bir durum söz konusu değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU