Özlem Gürses: İmamoğlu, Karadeniz gezisinin finansmanının İBB bütçesinden karşılandığını söyledi

Gürses'in aktardığına göre, İmamoğlu Karadeniz turu ile ilgili, "Ben İstanbul’un belediye başkanı olarak bu gezileri yapıyorum. Gezinin bütün finansmanı da büyükşehir belediyesi bütçesinden karşılanıyor" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği 3 günlük Karadeniz turu ve gezinin masraflarının hangi bütçeden karşılandığı ile ilgili tartışmalar gündemde yer almıştı.

Gezite katılan gazetecilerden Özlem Gürses, kişisel YouTube kanalında gezinin masraflarının nasıl karşılandığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Biz bu otobüslerin ve yemeklerin finansının nasıl karşılandığını sorduk" diyen Özlem Gürses, İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun’un verdiği cevabı aktardı.

Gürses’in aktardığına göre İmamoğlu, gezide kullanılan otobüsün İBB Başkanı’na tahsisli otobüs olduğunu ve gezi dahilindeki tüm masrafların İBB bütçesinden karşılandığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili Gürses şunları söyledi:

Biz bu otobüslerin ve yemeklerin finansının nasıl karşılandığını sorduk. Dedi ki sayın İmamoğlu ve Murat Ongun; içinde bulunduğumuz bu otobüs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütün masraflarını karşıladığı başkana tahsisli otobüs. Diğer masraflar nasıl karşılanıyor. Kuru fasulye pilav yedik mesela. Bunun parasını kim ödedi?’ Ekrem bey dedi ki; ‘Ben Türkiye’nin neresine gidersem gideyim. Benim bir rütbem var, unvanım var. Bu da İBB başkanı unvanı. Dolayısıyla ben İstanbul’un belediye başkanı olarak bu gezileri yapıyorum. Gezinin bütün finansmanı da büyükşehir belediyesi bütçesinden karşılanıyor.

İBB yetkilileri, Karadeniz gezisinde kamu kaynaklarının kullanılmadığını öne sürmüştü. DW Türkçe’den Eray Görgülü’ye konuşan İBB yetkilileri, “Karadeniz turuna götürülen gazetecilerin yol ve otel masrafları belediye bütçesinden mi karşılandı” sorusunu “Üç günlük gezide hiçbir kamu kaynağı kullanılmamıştır” diye yanıtlamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU