Harry Potter'ın Draco'su, karakterinin aşk hayatını kötü etkilediğini söyledi

"Draco Malfoy kızlar konusunda bana hiç yardımcı olmadı"

Tom Felton seriden önce bazı filmlerde rol alsa da asıl başarısını Harry Potter'a borçlu (Warner Bros)

Harry Potter film serisinde Draco Malfoy'a hayat veren Tom Felton, karakterinin aşk hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.

Felton, Guardian'a verdiği ve 4 gün önce yayımlanan söyleşide karakterinin "kızları cezbetmediğini" ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda Slytherin Binası'nın öğrencilerinden olan Malfoy, serinin ana karakterleri ve Gryffindor Binası öğrencileri Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger'ın baş düşmanıydı

Zorbalık yapmayı seven Malfoy okulda sürekli Vincent Crabbe (Jamie Waylett) ve Gregory Goyle'la (Josh Herdman) hareket ediyordu. 

Ailesi büyücülük evreninin en varlıklı ailelerinden birisi olması sebebiyle Draco son derece kibirli bir kişiliğe sahipti. 

Felton filmle adını bütün dünyaya duyursa da Harry Potter'ın düşmanını oynamanın özel hayatına negatif yansıdığını açıkladı. "Bazı kişiler özel, popüler çocuk olmadığım fikrine karşı gerçekten mücadele etti" diyen 34 yaşındaki Britanyalı aktör sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama ben boyalı saçlarla dolaşıyor ve kötü bir büyücüyü oynuyordum. Hoş değildi. Kızlar konusunda bana hiç yardımcı olmadı.

Felton ayrıca umursamaz davrandığı ve kitaplardan haberdar olmadığı için kadroya dahil edildiğini açıkladı

Seçmelere katıldığında ne filmin uyarlandığı Harry Potter romanlarından ne de yazar J.K. Rowling'e dair bilgisi olduğunu kaydeden Felton, "Bence yönetmen Chris Columbus, Malfoy için işe yarayabileceğini düşündüğü bu hafif ilgisizliği ve kibri fark etti" diye konuştu.

Serinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) 2001'de vizyona girmişti ve Felton o dönem 14 yaşındaydı. 

Aktör, Harry Potter ve Ron Weasley karakterleri için de seçmelere katılsa da bu rolleri Daniel Radcliffe ve Rupert Grint'e kaybetmişti. 

Felton, Harry Potter'ın 20. yıldönümünü kutlamak için 1 Ocak 2022'de HBO Max'te yayımlanan Return To Hogwarts'ta (Hogwarts'a Dönüş) rol arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmişti.

 

Independent Türkçe, Guardian, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU