Karamollaoğlu: AK Parti'nin Türkiye'nin hiçbir sorununa çare olma ihtimali kalmamıştır

Saaddet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "AK Parti iktidarı, uyguladığı ekonomi politikalarıyla servet transferi yapıyor. Göz göre göre milyonlarca fakirden alıp, bir avuç rantiye grubuna veriyor" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Ekonomide yaşanan krize değinen Karamollaoğlu, "7'den 77'ye tüm vatandaşlarımız; geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı ve işsizlikten muzdarip" dedi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamının yüzde 69.97 olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Sağ olsunlar, adeta bir kuyumcu titizliğiyle çalışmış olacaklar ki yüzde 70 dememişler. Dün açıkladıklarını bugün revize ediyorlar. Bugün açıkladıklarını birkaç ay içerisinde tekrar revize ediyorlar. Ocak raporunda yüzde 23,2 olarak açıklanan 2022 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,8’e revize edildi.  Neredeyse yüzde 100’lük bir hata payı var" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan'ın söylemlerinin ardından ülkemiz daha da fakirleşti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı "Faiz sebep, enflasyon sonuç "Faiz lobisi, döviz lobisi" "Nas var" gibi söylemleri hatırlatan Karamollaoğlu "Bu söylemlerin ardından bugün gelinen noktada; faiz de döviz de daha kötü hale geldi, ülkemiz daha da fakirleşti" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "konut destek paketini" de eleştiren Karamollaoğlu, "Orta sınıfın ve dar gelirlilerin ev sahibi olma hayali artık tamamen tarihe karıştı. yüzde 0,99 aylık faiz açıklaması hiçbir dar gelirlinin konut edinmesine imkan olacak bir uygulama değil" dedi.

"Erdoğan bir avuç müteahhidin yüzünü güldürüyor"

SP lideri Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Açıklanan konut faiz açıklaması şunu gösteriyor ki; bunun rantından sadece tuzu kuru olanlar faydalanacak.

AK Parti iktidarı, uyguladığı ekonomi politikalarıyla servet transferi yapıyor. Göz göre göre milyonlarca fakirden alıp, bir avuç rantiye grubuna veriyor.

Erdoğan, halkın barınma sorununu değil, inşaat ve rant lobilerinin dertlerini çözme yolunda adımlar atıyor; halkın değil, bir avuç müteahhidin yüzünü güldürüyor.

Bu beyler hem betonu hem asfaltı hem de bankaları çok seviyorlar... Bu sevdalarından da bir türlü vazgeçmiyorlar. 

"AK Parti'nin Türkiye’nin hiçbir sorununa çare olma ihtimali kalmamıştır"

Açıklamalarına "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin mevcut hali ve kadrolarıyla Türkiye’nin hiçbir sorununa çare olma ihtimali kalmamıştır" ifadesiyle devam eden Karamollaoğlu "İçinde bulunduğumuz problemlerden kurtulmanın teşhisi belli; ilk adım mevcut kaynakları korumaktır. Yolsuzlukları durdurmak, israfın önünü kesmek ve rüşvete son vermektir. Bu millete şu anda uygulattıkları şey; Deli Dumrul meselesi ile aynı. Köprüden geçersen 1 lira, geçmezsen sopayla 2 lira ödersin. Ben niye Çanakkale Köprüsü'nün parasını ödeyeyim ya?" diye konuştu.

Saadet Partisi iktidara geldiği takdirde vatandaşlık karşılığında konut satma işlemlerine son vereceklerini kaydeden Karamollaoğlu şu ifadelerle devam etti:

Kamu bankalarının imkanlarının rantiye tarafından kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

Bizim iktidarımızda TOKİ rant çevrelerine imkan sağlayan bir kurum olmaktan çıkacak, sadece garibana hizmet eden bir kurum olacak. Yatırımları sadece büyükşehirlere değil; kalkınması gereken şehirlere de tahsis edeceğiz.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU