Çinli işçileri öven Elon Musk: Amerikalılar işten kaçmaya çalışıyor

Girişimci, Alman üretici Volkswagen'ın kaydettiği ilerlemelerden de övgüyle bahsetti

Elon Musk, Tesla'nın Almanya'daki fabrikasının 22 Mart'ta gerçekleştirilen açılışında (Reuters)

Tesla'nın patronu Elon Musk, Çinli işçileri övdü ve Amerikalıların onların aksine "işe gitmekten tamamen kaçınmaya" çalıştığını söyledi.

Dünyanın en zengin kişisi olan girişimci, söz konusu yorumlarını bir çevrimiçi röportaj sırasında hangi elektrikli araç girişiminin kendisini en çok etkilediği sorulduğunda yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk olarak Volkswagen'ın sektörde gerçekleştirdiği atılımdan övgüyle bahseden Musk, ardından Tesla'nın rakiplerinin çoğunun, şirketin yeni bir fabrika kurduğu Çin'den çıkabileceğini söyledi.

FT Live etkinliğinde konuşan Musk, "Tesla dışında en fazla ilerleme kaydeden şirket Volkswagen; bir girişim değil fakat elektrikli araçlar bakımından bazı yönlerden bir girişim olarak görülebilir, bu nedenle elektrikli araç cephesinde en büyük ilerlemeyi Volkswagen kaydediyor" ifadelerini kullandı.

Milyarder, sözlerine Çin'de ortaya çıkan rekabeti överek devam etti. Çin dünyanın en büyük araba pazarı ve Tesla'nın Şanghay'da bir fabrikası var.

Çin'den çok güçlü şirketler çıkacağını düşünüyorum, Çin'de üretime şiddetle inanan çok sayıda çalışkan ve süper yetenekli insan var.

Sadece gece yarısına kadar çalışmakla kalmayacaklar, gecelerini gündüze katacaklar, fabrikadan bile çıkmayacaklar diyebilirim. Oysa Amerika'da insanlar işe gitmekten tamamen kaçınmaya çalışıyor.

Musk, Amerikalı rakipleri Lucid veya Rivian'dan bahsetmedi.

Öte yandan Volkswagen, 2021'de Avrupa'da en fazla elektrikli araç satan şirket oldu ve 2022 için de hem Avrupa hem de ABD'de şimdiden elektrikli arabalarının tamamını sattı. 

Geçen hafta şirket sadece Batı Avrupa'da 300 bin sipariş geride olduklarını söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU