İstanbul ve Muğla'daki orman yangınlarını PKK'nın da içinde olduğu HBİM üstlendi

Örgüt, yüzlerce hektar ormanın ve içindeki canlıların yok olmasından övgüyle söz etti

İstanbul ve Muğla'daki orman yangınını PKK'ya yakın HBİM üstlendi / Fotoğraf:AA

İstanbul ve Muğla'daki orman yangınlarını PKK'nın da içinde olduğu Halkların Birleşik İntikam Milisleri üstlendi. 

İstanbul Kartal Aydos’da başlayan orman yangını uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınırken, Muğla’nın Dalaman ve Milas ilçeleri arasında başlayan yangın ise halen devam ediyor. Muğla’da geniş bir alanda etkili olan yangın nedeniyle birçok köy boşaltıldı.

Örgütün üstlendiği eylemi, PKK’ya yakın ANF adlı site duyurdu. 

Örgüt ormanın yok olmasından övgüyle söz etti

Örgüt açıklamasında, yüzlerce hektar ormanı ve içinde yaşayan binlerce canlıyı yok etmekten övgüyle söz etti. Açıklamada ayrıca turizmin sekteye uğramasından ve bölgedeki iş makinalarının yok olduğundan bahsedildi.

Valiliğe göre yangını çocuklar çıkardı

İstanbul Valiliği ise Aydos'taki orman yangınının, 2 çocuğun arazide buldukları çakmağı denemek üzere kağıt yakmaları sonucu çıktığını açıklamıştı.

Valilik yangının çıkış nedeniyle ilgili yaptığı açıklamada, "İl emniyet müdürlüğümüzce yürütülen yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturmada; K.A. (13) ve F.Ş. (11) adlı çocukların, arazide buldukları çakmağı denemek üzere kağıt yaktıkları, rüzgarın tesiriyle yangının büyümesi üzerine korkarak, olay yerinden uzaklaştıkları tespit edilmiştir. Adı geçen çocuklar, Çocuk Büro Amirliği'ne getirilerek adli tahkikatına başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU