Gazeteci İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması

Gezi Parkı Davası'nın hâkimi Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın "FETÖ şüphelisi" olduğunu yazan İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı

Fotoğraf: YouTube

Gezi Parkı Davası’nda AK Partiden aday adayı olan hâkim Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın FETÖ şüphelisi olduğunu ve ifade verdiğini yazan Halk TV yazarı İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı. 

Saymaz perşembe günü ifade vereceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz'ın avukatı Aslı Kazan soruşturmaya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Türk yargısının alacakaranlık kuşağı.Gezi Davasında Osman Kavala’ya ve Taksim Dayanışmasına ceza yağdıran heyette kendisi teşkilattan AKP’li eşi Cemaat şüphelisi hakim bulunması sorun değil ama bunu  haber yapmak suç.

Delilsiz / dayanaksız Gezi Davasında oyçokluğu ile verilen hukuka aykırı kararın altına imza atan AKP’den aday adayı olmuş üye hakimin eşi hakkındaki FETÖ soruşturmasını belgeye dayalı haberleştiren İsmail Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

Gezi Parkı Davası'na bakan heyette yer alan hâkim Murat Bircan'ın, 2018 yılında AK Parti'den Samsun milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı. Saymaz Hakim Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın da 15 Temmuz'dan iki hafta sonra FETÖ itirafçısı olduğunu yazmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU