Habib Nurmagomedov, UFC Başkanı'na seslendi: "Başka seçeneğin yok"

Emekli Rus dövüşçü, boştaki hafifsıklet kemeri için sonraki maça yakın arkadaşı İslam Makhaçev'in çıkması gerektiğinde ısrarcı

Eski UFC şampiyonu Habib artık dövüşçülerin koçluğunu ve menajerliğini üstleniyor (AFP)

Habib Nurmagomedov, UFC Başkanı Dana White'ın hafifsıklet kemeri için bir dahaki sefere İslam Makhaçev'e şans vermekten "başka seçeneği olmadığında" ısrar etti.

Habib, Ekim 2020'de Justin Gaethje'yi mağlup ettikten hemen sonra 29 galibiyet ve 0 mağlubiyetle yenilgisiz olarak emekliye ayrılıp kemerden feragat etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Charles Oliveira geçen mayıs boştaki altın kemeri kazanmış ve aralıkta Dustin Poirier'e karşı unvanını korumuştu. Brezilyalı dövüşçünün geçen cumartesi düzenlenen UFC 274 ana maçında kemeri Gaethje'ye karşı savunması bekleniyordu fakat kilosu eksik olduğu için unvanı elinden alındı.

Oliveira, Gaethje'yi mağlup etmişti fakat eksik kilosu nedeniyle kemeri geri kazanmaya uygun değildi, ne var ki UFC onu unvan için 1 numaralı aday olarak belirledi: "Do Bronx" lakaplı Oliviera'yı şampiyonluk şansı bekliyor.

Fakat Oliveira'nın bu maç için bir rakibe ihtiyacı olacak ve Habib, çocukluk arkadaşı ve öğrencisi Makhaçev'in boş unvan için Brezilyalı dövüşçüyle karşılacak kişi olması gerektiğinde ısrarcı.

UFC 281 müsabakasına atıfta bulunan Habib, Twitter paylaşımında "@danawhite, 22 Ekim'de Abu Dabi'de Oliveira'yı İslam'la karşı karşıya getirmekten başka seçeneğin yok" ifadelerini kullandı.

Mükemmel bir tarih, mükemmel bir konum, 10 ve 11'lik iki mükemmel galibiyet serisiyle iki mükemmel rakip.

Makhaçev son olarak martta Bobby Green'i ilk raundda alt ederek performansını 22 galibiyet 1 mağlubiyete yükseltmişti. Bu sonuç, Rus dövüşçünün bununla birlikte son 4'ü teknik nakavtla gelen galibiyet serisini de 10'a çıkarmıştı.

Green son anda Beneil Dariush'un yerine geçmişti. Dariush-Makhaçev karşılaşması yeniden planlanabilir ve gelecek aylarda gerçekleşebilir. Fakat açıkça görülüyor ki Habib, koçluğunu yaptığı Makhaçev'in Oliveira'yla unvan için yüzleşmesini tercih ediyor.

Oliveira'nın Gaethje'ye karşı kazandığı galibiyet, 32 yaşındaki dövüşçünün galibiyet serisini 11'e çıkarmış ve elinde tuttuğu UFC tarihindeki en fazla maçı durdurma ve pes ettirme galibiyeti rekorunu geliştirmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/ufc

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU