Avatar: Suyun Yolu fragmanından öğrendiğimiz her şey: 13 yıl sonra gelen ikinci filmde neler var?

Avatar: Suyun Yolu, 16 Aralık'ta vizyona girecek

Avatar: Suyun Yolu'nun (Avatar: The Way of Water) fragmanı 9 Mayıs'ta yayımlandı ve tanıtım videosu 13 yıl aradan sonra gelecek devam filmine dair birçok detayı açığa çıkardı. 

Avatar doğal kaynakların tamamen tükendiği 150 yıl sonrasının dünyasında insanların yeni kaynaklar için Pandora uydusuna seyahat edip Na'vi ırkıyla savaşmasını konu alıyordu. James Cameron'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ilk Avatar yapımı gelmiş geçmiş en çok hasılat getiren film olma unvanını elinde tutuyor.

Odakta Sully ailesi olacak

Suyun Yolu da 2009'da vizyona giren Avatar'ın ana karakterleri Jake Sully ve Neytiri'nin maceralarını bıraktığı yerden anlatmaya devam edecek. Film büyük oranda Sully ailesine odaklanacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fragman da ikilinin çocukları olduğuna ve onları korumaları gerektiğine işaret ediyor. Ancak çiftin görünüşe göre Na'vi çocuklarının yanı sıra bir de insan yavrusuna göz kulak olması gerekiyor. 

Suyun Yolu'nun resmi özetine göre film ilkinin 10 yıl sonrasında geçiyor.

Bununla birlikte tanıtım videosunun sonunda Jake, "Bildiğim bir şey var. Nereye gidersek gidelim bu aile bizim kalemiz" ifadelerini kullanıyor. Fragman filmin, Pandora'nın parlak mavi doğasına daha derinlemesine bir bakış sağlayacağına da işaret ediyor. 

"Her filmin kendine has bir hikayesi var"

ABD'nin Las Vegas kentinde nisanda düzenlenen CinemaCon etkinliğinde yapımcı Jon Landau, "4 devam filminin her birinin merkezinde Sully ailesi olacak. Her filmin kendine has bir hikayesi olacak ve kendi içlerinde bir sonuca ulaşacaklar" ifadelerini kullanmıştı. 

Yıllardır ertelenen filmin 16 Aralık'ta vizyona girmesi planlanıyor. 

Kadroya Kate Winslet da dahil oldu

Öte yandan Avatar'ın oyuncu kadrosu büyük oranda geri dönüyor. Jake Sully'yi canlandıran Sam Worthington, Neytiri'yi oynayan Zoe Saldana, Dr. Grace Augustine rolünde Sigourney Weaver ve Miles Quaritch'e hayat veren Stephen Lang bunlar arasında. 

Öte yandan Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh ve Kate Winslet gibi isimler de kadroya dahil olacak. 

Üç boyutlu daha iyi bir görsellik

İlk film üç boyutlu olarak vizyona girmişti ve büyük bir başarı elde etmişti. Yeni filmin de üç boyutlu olması bekleniyor. Cameron daha önce 3D gözlüklere ihtiyaç duymadan üç boyutlu bir görsellik elde edilebileceğini söylemişti. 

Bununla birlikte Cameron'ın Suyun Yolu'nda bir diğer popüler filmi Titanik'i (Titanic) hatırlatacak sahneler kullandığı anlaşılıyor. 

1997 yapımı Titanik'te Jack ve Rose'u canlandıran Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'ın gemi batarken sular altında kalmış koridorlarda görüldüğü birçok sahne vardı. The Way of Water fragmanında da benzer bir sahne yer alıyor. 

Sahnenin Titanik'e bilinçli bir gönderme yapıp yapmadığı bilinmese de kadroda Kate Winslet'ın da yer alacak olması bunun mümkün olduğuna işaret ediyor. 

Avatar'ın diğer üç devam filmininse sırasıyla 2024, 2026 ve 2028'de vizyona girmesi bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Pop Sugar, The Hollywood Reporter, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU