Harry Potter yıldızı: Umursamaz tavırlarım sayesinde kadroya dahil edildim

Tom Felton seçmelere girdiğinde Harry Potter romanlarından haberdar olmadığını açıkladı

Tom Felton, Harry Potter sayesinde dünya çapında üne kavuşmuştu (Warner Bros)

J.K. Rowling'in kaleme aldığı Harry Potter romanlarından uyarlanan fantastik film serisinde, Draco Malfoy'u canlandıran Tom Felton umursamaz davrandığı ve kitaplardan haberdar olmadığı için kadroya dahil edildiğini açıkladı. 

The Guardian'a verdiği röportajda Felton, Harry Potter serisi için yapılan seçmeleri anlattı. 34 yaşındaki Britanyalı aktör o dönem ne J.K. Rowling'e ne de romanlara dair bilgisi olduğunu söyledi. 

Felton, Draco Malfoy rolüne "umursamaz" tavırları nedeniyle uygun görüldüğünü düşündüğü belirtti. 

Aktör röportajda, "O zamanlar Harry Potter'ın ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayanlardan biriydim" ifadelerini kullandı. Seçmelere kendisiyle birlikte kitapları derinden seven pek çok çocuğun katıldığını aktaran Felton, "Sanırım umursamaz tavrım sayesinde rolü aldım" dedi. 

Britanyalı oyuncu ayrıca şunları ekledi:

Bence yönetmen Chris Columbus, Malfoy için işe yarayabileceğini düşündüğü bu hafif ilgisizliği ve kibri fark etti.

Draco Malfoy, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda Slytherin Binası'nın öğrencilerindendi. Malfoy ayrıca serinin ana karakterleri ve Gryffindor Binası öğrencileri Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger'ın baş düşmanıydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zorbalık yapmayı seven Malfoy okulda sürekli Vincent Crabbe ve Gregory Goyle'la birlikte hareket ediyordu. 

Malfoylar, büyücülük evreninin en varlıklı ailelerinden birisi olması sebebiyle Draco son derece kibirli bir kişiliğe sahipti. 

Serinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) 2001'de vizyona girmişti ve Felton o dönem 14 yaşındaydı. 

Aktör, Harry Potter ve Ron Weasley karakterleri için de seçmelere katılsa da bu rolleri Daniel Radcliffe ve Rupert Grint'e kaybetmişti. 

Felton, Harry Potter'ın 20. yıldönümünü kutlamak için 1 Ocak 2022'de HBO Max'te yayımlanan Return To Hogwarts'ta (Hogwarts'a Dönüş) rol arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmişti. 

 

Independent Türkçe, The Guardian, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU