Hızlı ve Öfkeli'nin bütçesi neden 8 katına çıktı?

Fast X’in maliyeti 300 milyon doları buldu

Sokaklarda yarışan suçluların hikayesi, 20 yılı aşkın süredir ilgi çekiyor (Universal)

İlk olarak 2001'de çekilen Hızlı ve Öfkeli (The Fast and the Furious) serisi tam gaz devam ederken Hollywood Reporter, seneye vizyona girmesi planlanan onuncu film Fast X'in bütçesinin 300 milyon doları bulduğunu bildirdi.

20'yi aşkın yıldır aksiyon filmleri için bir pusula görevi gören seri, bu sürede gösterdiği gişe başarısıyla bu bütçeleri hak etmiş olabilir. Ancak serinin ilk filmi 38 milyon dolar bütçeye sahipken sonuncusunun maliyetinin neden 8 katına çıktığı sorgulanıyor. 

Bu sorunun peşine düşen Screen Rant, daha fazla yıldıza yer verilen son filmlerde oyunculara ödenen paranın arttığını bildirdi. 

Yeni filmde Brie Larson ve Jason Momoa da Hızlı ve Öfkeli kadrosuna ekleniyor. Önceki filmlerde oynayan Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Cardi B ve Charlize Theron'ın da son filmde yer alacağı düşünüldüğünde, bu dev bir maaş yükü anlamına geliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca önceki filmlerle birlikte daha popülerleşen oyuncuların maaşları da arttı. 

Bir diğer sebep de artan prodüksiyon masrafları. Aksiyonun dozu, her filmde bir üst noktaya taşınmaya çalışılıyor. Daha tehlikeli sahneler de daha fazla maliyet anlamına geliyor. 

Şimdiden yapılan tanıtımlarda onuncu filmin, dokuzuncudan çok daha eğlenceli aksiyon sahnelerine yer vereceği belirtiliyor. Gişede yapımcılarını üzmeyen seri, bu nedenle maliyetten kaçınmıyor. 

Hızlı ve Öfkeli serisi, son olarak yönetmen Justin Lin'in geçen ay 10. filmdeki görevinden ayrılmasıyla gündem oldu. Kaynaklar, bunun film serisinin yıldızı Vin Diesel'la yaşadığı "büyük anlaşmazlıktan" kaynaklandığını iddia ediyor.

Lin'in yerine Taşıyıcı (The Transporter) filmlerinin yönetmeni Louis Leterrier'in geçeceği bildiriliyor.

Vin Diesel, seriden geçen yaz ayrılan "The Rock" lakaplı Dwayne Johnson'la da uzun süren bir ağız dalaşına girmişti. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU