Jetpackleri geliştiren firmadan uçan motosiklet geliyor

David Mayman aracı eğlenceden çok acil durumlarda kullanmak üzere geliştirdiklerini söyledi

Speeder'ın fiyatı henüz açıklanmadı (Jetpack Aviation)

Jetpack Aviation'ın kurucusu David Mayman yeni bir uçan motosiklet geliştirdiklerini ve Speeder adını verdikleri aracın afet gibi acil durumlarda çok faydalı olabileceğini söyledi. 

Futurism'e konuşan Mayman halihazırda ellerinde iki prototip olduğunu ve üretim izni için başvuru yaptıklarını dile getirdi. Ünlü girişimci birkaç yıl içinde araçların satışa sunulmasının planlandığını ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya merkezli Jetpack Aviation, 10 yıldır faaliyet yürütüyor ve ürettiği jetpack'lerle tanınıyor. Şirket ayrıca jetpack'lerin nasıl kullanılacağına dair hem sivillere hem de askeri personele eğitim veriyor. Şirketin düzenlediği iki günlük bir programın fiyatıysa 4 bin 950 dolar. 

Futurism'e verdiği röportajda Mayman, Speeder'ın bildiğimiz anlamda motosikletlerden farklı olduğunu ve eğlenceden ziyade acil durumlarda kullanmak üzere geliştirildiğini vurguladı. Girişimci aracın eğlence amaçlı üretimininse ikinci veya üçüncü aşamada mümkün olsbileceğini belirtti. 

Mayman röportajda şu ifadeleri kullandı:

Bir kasırganın meydana geldiğini hayal edin. Yollar hasarlı ve karayollarını kullanamıyorsunuz. Bu araçlardan 10 tanesini bir helikopter uçurmaktan daha ucuza mal edebilirsiniz. Hemen hemen her türlü hava koşulunda uçabilirler. Yağmurlu bir havada ufkunuzu göremeseniz bile.

Avustralyalı girişimci, Speeder'ın saatte 80 kilometre hızla esen rüzgarda bile kullanılabileceğini belirtiyor. 

 

Jetpack Aviation.jpg
Mayman, Speeder'a askeri amaçlı kullanım açısından rağbet gösterildiğini söyledi (Jetpack Aviation)

 

Speeder'ın temel olarak 0 ila 300 metre yükseklikte uçabilecek şekilde tasarlandığını ifade eden Mayman, 4 ila 6 kilometre yükseklikteki dağlık arazilerde aracın kullanılabileceğini belirtiyor. Mayman bunun şu şekilde mümkün olabileceğini aktarıyor:

Himalayar'da 6 kilometre yükseklikte uçabilirsiniz ancak yerden sadece 30 metre yukarıdasınızdır. O yükseklikte otomatik olarak kullanılabilir, o irtifadaki yerlere tıbbi malzeme sevk edebilir.

Avustralyalı girişimci aracın "inanılmaz" derece hızlı olacağını ve saatte 770 kilometreye kadar çıkabileceğini de ekledi. 

Bununla birlikte Mayman kerosen ve mazot gibi yakıtların yanı sıra havadaki karbondioksitten yakıt üretmeyi hedefleyen Prometheus Fuels'la da anlaşma imzaladıklarını ifade etti.

Şirket şimdiden 50 ön sipariş aldı. 

Mayman, Speeder benzeri araçların yakın zamanda olmasa bile gelecekte popülerleşeceğini, 4 veya 5 kişiyi taşıyan araçların gökyüzünde uçabileceğini düşündüğünü aktardı. 

 

Independent Türkçe, Futurism

DAHA FAZLA HABER OKU