II. Elizabeth'in 70. yıl jübilesi: "Prens William, Harry'nin tören ayrıntılarını Netflix'te kullanmasından endişe ediyor"

Kraliçe'nin törenlere katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor

Kraliçe'nin yaşlanması nedeniyle onun bıraktığı boşluğu doldurmak için Prens William ve Kate Middleton'ın daha fazla sorumluluk alacağı bildirilmişti (AFP)

Prens William ve Kate Middleton, Kraliçe II. Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yılı kapsamında Birleşik Krallık genelinde düzenlenecek törenlere liderlik edecek. 

People'ın haberine göre Cambridge Dükü ve Düşesi gelecek ay gerçekleştirilecek etkinlikler için Londra'dan ayrılan en üst düzey Kraliyet üyeleri olacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Mirror'ın haberinde Prens William'ın, kardeşi Prens Harry'nin törende konuşacaklarını kamuoyuna açıklamasından endişe duyduğu iddia edildi. Kraliyet ailesini yakından takip eden gazetecilerden biri olan Tom Bower'a göre Cambridge Dükü ve Düşesi, Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin dikkatleri Kraliçe yerine kendilerine çekmelerini istemiyor. 

Bower ayrıca, "Kate ve William'ın şüphelenmemesi aptallık olur ve tedbirli davranmaması akıllıca olmaz" ifadelerini kullandı. 

Netflix'le yüklü bir içerik anlaşması yapan Sussex çiftinin törene eğer dijital yayın platformunun ekibiyle katılırsa görevlilerin çekimlere engel olacağı bildirildi. 

Cambridge çifti görünüşe göre Prens Harry'nin Oprah Winfrey röportajına benzer bir vakanın yaşanmasını istemiyor. 

The Sun'a konuşan bir kaynak William ve Harry arasındaki gerginliğe dair şu ifadeleri kullandı:

William aralarındaki çatlağı gidermeye çalışmak için Harry'yle konuşmak istiyor ama bu konuşmaların Netflix içeriklerine, Oprah'nın programına ya da Harry'nin yakında çıkacak kitabına girmesinden endişe ediyor.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın, Amerikalı televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri röportajda Kraliyet ailesi hakkındaki açıklamaları büyük tartışma yaratmıştı. Sussex çifti ailenin kendilerine sahip çıkmadığını ve ırkçı davranışlara maruz kaldıklarını iddia etmişti. 

Kraliyet ailesinin üyeleri ülkenin farklı bölgelerindeki törenlere katılacak

Prens William ve Kate Middleton, 2011'de ilk evlendikleri dönemde birkaç yıl yaşadıkları Galler'e gidecek. Bununla birlikte Britanya Kraliçesi'nin kızı Prenses Anne ve oğlu Prens Edward ise sırasıyla İskoçya ve Kuzey İrlanda'da olacak. 

Kraliçe II. Elizabeth'in tahtının varisi Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla da 4 günlük kutlamalar sürecinde muhtemelen başkentte kalacak. Kraliçe'nin törenlere katılıp katılmayacağıysa son anda belli olacak. 

Tahta çıkışının 50. ve 60. yılı kutlamalarında Kraliçe II. Elizabeth, geçen yıl nisanda hayatını kaybeden eşi Prens Philip'le ülke genelinde geziler düzenlemişti. Ancak Britanya Kraliçesi'nin şu an 96 yaşında olması sebebiyle 70. yıl törenlerinde bu geziler mümkün olmayacak. 

Kutlama kapsamında gerçekleşecek esas etkinlikse 2 Haziran'daki geçit töreni olacak. 

Bununla birlikte 2020'de Kraliyet ailesinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle törende yer alacak olsa da Buckingham Sarayı'nın balkonunda ailenin diğer fertleriyle birlikte poz vermeyecek. Cinsel saldırı davasıyla uzun süre gündemden düşmeyen Prens Andrew da balkon seremonisine katılmayacak.

Kraliçe'nin daha önce yayımlanmamış görüntüleri ekranlara gelecek

Öte yandan Kraliçe için daha önce hiç yayımlanmamış görüntülerin yer aldığı bir belgesel de hazırlandı. Elizabeth: the Unseen Queen (Elizabeth: Keşfedilmemiş Kraliçe) adlı 75 dakikalık belgesel 29 Mayıs'ta BBC'de ekrana gelecek. 

Belgesel, 96 yaşındaki hükümdarın gençlik yıllarına odaklanacak. Kraliçe II. Elizabeth'in doğumundan 1953'te 27 yaşındayken tahta çıkışına kadar yaşadıkları izleyicilerle buluşacak. 

 

 

Independent Türkçe, People, Variety, Mirror, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU