​Tunus açıklarında 38 göçmenin cesedine daha ulaşıldı

Tunus Kızılay’ı sahil güvenlik birimlerinin geçen hafta ülkenin açıklarında batan kaçak göçmen teknesindeki 38 kişinin daha cesedine ulaşmasının ardından ölü sayısının 58’e yükseldiğini duyurdu

Zarzis kıyısındaki balıkçılar 3 Temmuz'da dört göçmeni kurtarmış, biri kaldırıldığı hastanede ölmüştü / Fotoğraf: Reuters

Tunus Kızılayı, sahil güvenlik birimlerinin geçen hafta ülkenin açıklarında batan kaçak göçmen teknesindeki 38 kişinin daha cesedine ulaşmasının ardından ölü sayısının 58’e yükseldiğini duyurdu. Bu, son yıllarda yaşanan benzer felaketlerin en kötülerinde biri olarak nitelendi.

80’den fazla Afrikalı göçmeni taşıyan tekne geçen hafta Libya kıyılarından Avrupa’ya doğru açılmasının ardından batmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tunus Kızılayı Medenin Şubesi Başkanı Münci Selim konuya ilişkin yaptığı açıklamada sahil güvenlik ekiplerinin 36’sı Zarzis bölgesinde, 2’si de Cerbe Adası’nda olmak üzere ülkenin güney sahillerinde 38 göçmenin daha cesedine ulaştığını bildirdi.

Batan teknedeki 80’den fazla göçmenden cesedine ulaşılanların sayısı toplamda 58’e yükseldi. Kızılay Başkanı Selim, mevcut sayının aramaların devam etmesiyle birlikte artabileceğini söyledi.

Zarzis kıyısındaki balıkçılar 3 Temmuz'da dört göçmeni kurtarmış, biri kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Tunus Ulusal Deniz Muhafızları ise hayatta kalan Afrika uyrukluların olaydan birkaç gün önce Libya’nın Zuvare kenti açıklarından Avrupa’ya geçmek umuduyla plastik bir botla denize açıldığını aktardı. Cesetler adli otopsinin ardından Gabes kentindeki bir mezarlığa defnedildi.

Bu yıl Tunus kıyılarında gerçekleşen ilk felaket bu değildi. Mayıs ayında da yine Zuvare’den İtalya'ya ulaşmak için açılan bir göçmen teknesi batmış, 70 kişi ölmüştü. Felaketten 16 kişi kurtarılmıştı.

Geçen yılın haziran ayında 80’den fazla göçmeni taşıyan bir teknenin Karkana Adası yakınlarında alabora olmasıyla ülke, bu konudaki en kötü felaketlerden birine sahne olmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Hüsna Tosun

DAHA FAZLA HABER OKU