Elon Musk'ın lisedeyken arkadaşlarından neden dayak yediği ortaya çıktı

Ünlü teknoloji girişimcisi siyah bir arkadaşına hakaret eden bir beyazla kavgaya tutuşmuş

Lisedeyken Musk'ı tanıyanlar onu yalnız biri diye tanımlıyor (Maye Musk)

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın nasıl bir çocukluk geçirdiğine dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı. 

The New York Times'ın hazırladığı haberde teknoloji girişimcisinin Güney Afrika'daki okul arkadaşlarının ve babası Errol Musk'ın görüşlerine yer verildi.

Musk, Pretorya Erkek Lisesi'nde eğitimini sürdürürken bir öğle yemeğindeki olay nedeniyle beyazlarla kavga etmiş. 1980'lerde ırk üstünlüğüne dayalı apartheid rejimiyle yönetilen Güney Afrika'daki lisedeyken Musk siyahlara hakaret eden bir beyazla birbirine girmiş. 

Musk bu olaydan sonra da zorbalığa uğramış ve şiddet görerek iki hafta hastanede yatmış.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pretorya Erkek Lisesi'nin ilk siyah öğrencisi, Musk'ın hakkını savunduğu siyah arkadaşı Asher Mashudu'nun kuzeni Stanley Netshituka'ydı.

Bununla birlikte Mashudu, 1987'de bir trafik kazasında hayatını kaybettiğinde Musk ve ailesi cenaze törenine katılan bir avuç beyazdan biriymiş. 

Beyazların çocukları o dönemde her ne kadar ülkedeki ırksal çatışmalardan izole biçimde büyütülse de Musk'ın babası Errol Musk çocuklarının siyahlarla iyi ilişkiler geliştirdiğini belirtti. 

Musk'ın liseden arkadaşı Terence Beney, beyaz çocukların siyahların karşı karşıya kaldığı sert gerçeklikten uzak olduğunu ifade ediyor. 

Kısa süre önce Twitter'ı satın alan Musk, 17 yaşında mezun olmasının ardından Kanada'ya üniversiteye gitmek için Güney Afrika'dan ayrılmıştı. 

Elon Musk'ın biyografisini yazan Ashlee Vance, Musk'ın Güney Afrika'da zorunlu askerlik yapmak istemediği için muhtemelen liseden sonra ülkeden ayrıldığını belirtiyor. 

 

Independent Türkçe, The New York Times, Futurism

DAHA FAZLA HABER OKU