En büyük NFT pazarı OpenSea'nin Discord kanalı hacklendi

Bazı kullanıcılar NFT'lerini çaldırdı

OpenSea, Discord kanalının nasıl hacklendiğine dair bir açıklama yapmadı (Reuters)

En büyük nitelikli fikri tapu (NFT) pazarı dün saldırıya uğradı. OpenSea'nin sohbet uygulaması Discord'daki resmi kanalı hacklendi. Saldırının ardından değeri 10 Ethereum'dan (yaklaşık 400 bin TL) az NFT'nin çalındığı açıklandı.

Türkiye saatiyle 11.30'da gerçekleşen olayda Discord hesabındaki bir bot, NFT oluşturmak için YouTube'la ortaklık yapıldığı iddia edilen sahte bir link paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıda ayrıca YouTube'un linke tıklayanlara "çılgın araçlar" sağlayacağı yazılarak kullanıcıların aklı çelinmeye çalışıldı.

OpenSea sözcüsü Allie Mack, paylaşımları yayımlandıktan hemen sonra fark ettiklerini ve önlem alarak botun kapatılıp gönderilerin silindiğini bildirdi. OpenSea, Twitter'dan da kullanıcılarını uyardı.

Saldırıda 10'dan az cüzdanın etkilendiği ve 10 Ethereum değerinde NFT'nin çalındığı bildirildi.

Şirket, saldırıyı araştırdıklarını ve gelişmeleri duyuracaklarını açıkladı. OpenSea şubatta da saldırıya uğramış ve 1,7 milyon dolar değerindeki 254 token çalınmıştı.

Bununla birlikte yeni hack yüzünden NFT'lerini kaybettiğini söyleyen bir kişi, saldırgan ya da saldırganlara ait olduğunu öne sürdüğü bir cüzdan paylaştı. Cüzdana, saldırı sırasında 5 kaynaktan 13 NFT'nin aktarıldığı görüldü.

 

Independent Türkçe, Verge, Gizmodo

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU