ABD Sahil Güvenlik’le 232 milyon dolarlık kokain taşıyan denizaltının nefes kesen kovalamacası görüntülendi

Görevlilerin denizaltının üstüne atladığı anlar vücut kamerasıyla kaydedildi

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı (USCG) 232 milyon dolar (yaklaşık 1,3 milyar TL) değerinde kokain taşıyan hareket halindeki denizaltı tipi aracı nasıl kovaladığını gösteren bir video yayımladı.

Vücut kamerasıyla çekilen görüntülerde Munro isimli filikadaki bir görevlinin “narko-denizaltı" diye adlandırılan yarı denizaltı aracına yaklaşırken dalgaların üzerinden İspanyolca “Aracı durdur” diye bağırdığı duyuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevlilerin “Bunun üzerine çıkmak zor olacak” dediği ve ardından yeşil kamuflaj üniforması giyen iki görevliden birinin Pasifik Okyanusu’nun ortasında kendiliğinden hareketli aracın üzerine atladığı görülüyor.   

Atlayan ilk görevli yumruğunu aracın kapağına vurduktan sonra denizaltıdaki bir kişi kapağı açarak ellerini yukarı kaldırıyor.

Görevliler araçta 232 milyon dolar değerinde 7,7 ton kokain ele geçirdi.

USCG bu yıl mayıs-temmuz arasında görev yaptığı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika sahilleri açıklarında benzer 13 uyuşturucu operasyonu daha gerçekleştirdi.

 

 

USCG Pasifik Bölgesi sözcüsü Teğmen Komutan Stephen Brickey kovaladıkları uyuşturucu kaçakçılığı yapan araçların “beyaz balinaya” benzediğini söyledi.

 Washington Post’a konuşan Brickey “Bunlar çok nadirdir. Bizler için bunlardan bir tane yakalamak önemli bir olaydır” dedi.

ABD’ye getirilen uyuşturucuların yaklaşık yüzde 80’inin Pasifik Koridoru’ndan geçtiğini belirten Brickey yetkililerin yarı denizaltıların yaklaşık yüzde 11’ini durdurduğunu ifade etti.

USCG Batı Yarım Küre Stratejisi’nin bir parçası olarak Orta ve Güney Amerika sahilleri açıklarında uyuşturucu transit bölgeleri olarak bilinen Pasifik Okyanusu’nun doğusu ve Karayip Havzası’ndaki ABD ve müttefiklerinin varlığını artırdı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU