Dave Chappelle sahnede saldırıya uğradıktan sonra katıldığı partide konuştu: "Kolu kırılınca iyi hissettim"

Komedyene saldıran Isaiah Lee, 4 ayrı suçtan yargılanacak

Dave Chappelle'in uğradığı saldırının gerekçesi açıklanmadı (AP)

Amerikalı komedyen Dave Chappelle'in sahnedeyken saldırıya uğramasının ardından ünlü isimlerle birlikte partiye katıldığı ve "hoş vakit geçirdiği" iddia edildi. 

48 yaşındaki komedyen Hollywood Bowl'da salı akşamı Netflix'in düzenlediği Netflix is A Joke etkinliğindeki gösterisi sırasında sahneye atlayan bir kişinin saldırısına uğradı. 

Chappelle'in gösterisini izleyenler arasında Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, 94. Oscar Ödülleri Töreni'nde Will Smith'in saldırısına maruz kalan komedyen Chris Rock, efsanevi NBA oyuncusu Kareem Abdul-Jabbar gibi isimler vardı. 

Page Six'in komedyeni yakından takip eden kaynaklara dayandırdığı haberinde Chappelle'in Yasiin Bey (Mos Def) ve Talib Kweli'den oluşan Black Star ve Busta Rhymes gibi isimlerin sahne aldığı Pendry West Hollywood otelindeki partide "iyi vakit geçirdiğini" öne sürdü.

Kaynağın şu ifadeleri kullandığı aktarıldı:

Black Star yeni albümü No Fear of Time'dan yaklaşık 6 parça seslendirerek kalabalığı ayağa kaldırdı.

Chappelle'in rapçi ikiliyi takdim ettiği ve kalabalığa "hip-hop tarihine" tanık olmak üzere olduklarını söylediği de öne sürüldü. 

İddiaya göre komedyen partide uğradığı saldırıdan da şöyle bahsetti:

Arkadaşlarım kolunu kırdığında iyi hissettim. İyi hissettim.

23 yaşındaki saldırgan Isaiah Lee salonda gözaltına alındı ve kolu kırılarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Los Angeles Times'ın haberinde aktör Jamie Foxx ve rapçi Busta Rhymes'ın Lee'nin zapt edilmesinde parmağı olduğu iddia edildi. 

CNN'in haberine göreyse Los Angeles Bölge Savcılığı adına perşembe açıklama yapan Savcı Mike Feuer, Lee'nin ağır suçla itham edilmeyeceğini ancak silah taşıma ve darp gibi 4 suçtan yargılanacağını söyledi. 

Amerikalı komedyen Howard Stern, Chris Rock'a tokat atan Will Smith'e Lee'ye davranıldığı gibi muamele edilmediğini ve bunun Hollywood'un ikiyüzlülüğünü gösterdiğini ifade etti. 

"Deal or No Deal" programının sunucusu Howie Mandel ise Oscar Ödülleri Töreni'nde "baraj kapağının açıldığını" ve bu tip şiddet olaylarının "komedinin bitişinin başlangıcına" işaret ettiğini dile getirdi. 

Chappelle, geçen yıl ekimde Netflix'in yayımladığı gösterisinde transfobik şakalar yaptığı gerekçesiyle protesto edilmişti. 

 

Independent Türkçe, Page Six, CNN, The Los Angeles Times

DAHA FAZLA HABER OKU