Nantucket'ta herkesin üstsüz dolaşabilmesi için oylama yapıldı

Popüler plaj turizmi güzergahının sakinleri kasaba toplantısında 242'ye karşı 347'yle tüzük değişikliğinin lehinde oy kullandı

Massachusetts eyaletinin popüler plaj turizmi mekanlarından Nantucket, salı günü cinsiyetine bakılmaksızın herkesin üstsüz dolaşmasına izin vermeyi oyladı (CBS Boston)

Her şey ABD'nin Massachusetts eyaletinde popüler bir plaj turizmi güzergahının ailesi 7 nesildir orada yaşayan bir sakiniyle başladı ve yakında Nantucket'ta cinsiyetine bakılmaksızın herkes plajların hepsinde üstsüz dolaşabilecek.

Dorothy Shower, yerinde bir şekilde "Sahillerde Cinsiyet Eşitliği" diye adlandırdığı tüzük değişikliğini kasabaya şubatta önermişti. Ve salı günü kasabanın iki gün süren yıllık toplantısında kasaba sakinleri 242'ye karşı 347 oyla tüzük değişikliğini kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasabada seks eğitimcisi olan Stover, kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşıma önce "üst özgürlüğünün bir topluluk çabası" olduğunu bildirerek başladı.

"85 yıl önce erkeklerin plajda üstsüz durması yasaktı. Bugünküne benzer itirazlar karşısında üst özgürlüğü için neredeyse 20 yıl mücadele ettiler" diye yazan Stover, tıpkı 2022'de olduğu gibi bu kanunun geçmesinden duyduğu hoşnutsuzlukları belirtenlerin o zaman da "ahlaka aykırı", "iğrenç", "müstehcen" ve "aile dostu değil" gibi ifadeler kullandığını belirtti.

Kasaba sakinleri yıllık toplantının ikinci gününde sunulan tüzük hakkındaki görüşlerini yarım saat boyunca dile getirirken bazıları kanun lehine, bazılarıysa aleyhine konuştu. 
 


NBC4'ün haberine göre, kişinin "eylem" ve "davranışlarının" diğer cinsiyetle eşit statülerini belirlediğini vurgulayan bir kadın "Bu dünyada eşit olduğumuzu kanıtlamak için Jetties Plajı'nda üstsüz dolaşma lehine oy kullanmama gerek yok" dedi.

Oylamaya katılan bir adam "Neyin adil olup olmadığı meselesinde işin özüne parmak basarsak, adil olduğunu düşünmüyorum. Ben üstsüz dolaşabiliyorum, onlar dolaşamıyor. Anlamıyorum" dedi.

Nihayetinde bu adamın yorumlarıyla aynı fikirde olan sakinler kanunun geçmesini sağladı.

Kanun tasarısının yazarı Stover, salı günkü oylamadan sonra "Eşitliğin ön saflarında yer almayı sürdüren Nantucket'a teşekkür ederiz. Gerçekten de herkes için özgürlük ve eşitlik ilkesini yaşatmaya çalışan bir topluluğuz" diye yazdı.
 


Fakat tasarının yasalaşması için eyalet başsavcısının onayından geçmesi gerekiyor.

Massachusetts eyalet yasaları erkeklerin toplum içinde üstsüz dolaşmasına izin verirken aynı eylemi gerçekleştiren kadınlar üç yıla kadar hapis ve 300 dolara kadar para cezasıyla karşılaşabilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU