Elon Musk, Twitter'daki istifalar hakkında konuştu

Bu açıklama, haberler Musk'ın Twitter'ı yalnızca birkaç yıllığına şahsileştirebileceğine işaret ederken geldi

(AFP)

Elon Musk, Twitter'ı satın almasının ardından sosyal medya şirketinin çalışanlarının olası toplu istifasının "sorun olmadığını" söyledi.

Musk kendisini şirketin en büyük hissedarı ve gelecek yönetim kurulu üyesi haline getiren, ardından yönetim kurulu koltuğundan vazgeçip şirketi doğrudan satın almayı teklif ettiği kafa karıştırıcı bir dizi olaydan sonra Twitter'ı geçen hafta 44 milyar dolara satın almıştı.

Musk, pazartesi günü Met Gala'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Burası özgür bir ülke" dedi.

Kesinlikle bundan rahatsız olan varsa kendi isteğiyle başka bir yere gidecektir. Sorun değil.

Musk, anlaşmada şirketi veya temsilcilerini "kötüleyemeyeceği" yönündeki bir maddeye rağmen, baş hukuk görevlisi Vijaya Gadde de dahil Twitter çalışanlarını halihazırda kamuoyu önünde eleştirdi.

Politico'da yayımlanan bir haberde, Twitter'da taciz ve zararlı konuşma gibi hassas konuları ele alan Gadde'nin, bir toplantıda, Musk'ın sahipliği altında şirketin nasıl değişebileceğine ağladığı iddia edildi.

Ne Gadde ne de Musk, The Independent'ın yorum taleplerine yanıt verdi. Twitter, The Independent'a yorum yapmayı veya çalışanlarından hangisinin "temsilcisi" olarak kabul edildiğini tanımlamayı reddetti.

Musk, Twitter'ı kullanan kişi sayısını artırmak istediğini de söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şu anda bir nebze niş. Ülkenin çok daha büyük bir yüzdesinin orada, diyalog içinde olmasını istiyorum" diyen Musk, Twitter'ın "Amerika'nın büyük bir bölümünün üyesi olduğu ve konuştuğu, mümkün olduğunca geniş kapsamda" olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Musk'ın Twitter'ı satın alması şirketi özel kılacak olsa da böyle bir büyünün ne kadar süreceği belirsiz.

Wall Street Journal milyarderin, Twitter'ı satın almak için kaynak toplamaya yardımcı olmak amacıyla ilk halka arzını üç yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirmeyi planladığını belirtiyor.

Özel sermaye şirketleri genellikle özel şirketleri tekrar halka arz etmeden önce değişiklik yapmak amacıyla şahsileştirir ve bu nedenle Musk'ın planı yatırımcılara Twitter'ın gelecekteki operasyonları ve kârlılığı hakkında güvence sağlamaya yardımcı olabilir ancak Musk planları hakkında net bir şey söylemedi.

Musk'ın, sosyal medya hizmetinin gelirini artırmak adına internet sitelerinin tweetleri yerleştirdiği için Twitter'a ödeme yapması gerektiğini öne sürdüğü fakat toplantıdan çıkan haberlerde Tesla ve SpaceX'in patronunun "ayrıntılara inmediği" belirtildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU