Pedofil finans uzmanı Epstein duruşma öncesi hapisten kurtulmak için özel jetini ve malikanesini kefalet gösterdi

Savcılara göre 66 yaşındaki Epstein’ın “kaçma ihtimali son derece yüksek”

Kefalet önerisini gündeme getiren avukatlar, müvekkilleri Epstein'ın evde elektronik izleme yöntemine de razı olabileceğini söylüyor (AP)

ABD'de itibar kaybeden finans uzmanı Jeffrey Epstein’ı savunan avukatlar, fuhuş ağıyla ilgili suçlamalardan hakim karşısına çıkarılması öncesi müvekkillerinin hapse girmesini engellemek için Epstein’ın 77 milyon dolarlık malikanesini ve özel jetini içeren bir kefalet paketi sundu.

Savcılar geçen günlerde mahkemeye sevk ettikleri ve fuhuş ağıyla ilgili iki suçlama yönelttikleri 66 yaşındaki Epstein’ın New York ve Florida’da onlarca genç kızı kullandığını belirtmişti.

Eski yatırım fonu yöneticisi Epstein hakkındaki suçlamaları reddetmiş, savunma ekibi de mahkemenin itirazına rağmen kefalet ihtimalini garantiye alma çabasına yönelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir zamanlar arkadaş ve dost çevresinde Bill Clinton, Donald Trump ve Prens Andrew gibi isimlerin bulunduğu Epstein perşembe günü mahkemeye döndüğündeyse beraberinde toplamda 77 milyon doların (yaklaşık 439 milyon TL) üzerinde değere sahip kefalet paketi önerisi götürdü.

Avukatlar kefalet olarak sunulabilecek tekliflerinde New York’taki malikanenin değerinin 77 milyon dolar olduğunu, ayrıca özel jetinin de önerilebileceğini söyledi. 2008’de tartışmalı uzlaşma kararının ardından reşit olmayan biriyle cinsel ilişki suçunu o dönem kabul eden Epstein’ın aynı zamanda kendisine ait bir de adası bulunuyor.

Epstein’ın avukatları NBC News kanalına yaptıkları yazılı açıklamada “Yönetim, kendi çabalarıyla bugünlere gelmiş, New York’un yerlisi ve yaşam boyu Amerikalı bir sakini zaten çoktan suçlanmış ve cezalandırılmış olduğu eski iddiaları dikkate alarak tutuklu yargılama arayışında” ifadelerine yer verdi.

Savunma ekibi, kaçmamasına garanti vermek için Epstein’ın özel güvenlik koruma ekibi tutmasını da teklif etti.

 

Malikane AP.jpg
Jeffrey Epstein'ın Manhattan'daki evi (AP)

 

Epstein’ın duruşmayı beklerken Upper East Side bölgesindeki evinde kalmasını sağlamaya çalışan avukatlar, müvekkillerinin elektronik izleme yönteminin kullanılmasını ve pasaportunu teslim etmeyi kabul edeceğini de belirtti.

Associated Press’in haberine göre Epstein’ın avukatları “zehirli siyasi atmosferin” federal savcıların Epstein’la 10 yıldan fazla süre önce varılan uzlaşıyı rafa kaldırmasına yol açması ve bu kişiyi yasal yaş sınırının altındaki kızların da dahil olduğu cinsel taciz ithamlarıyla bir kez daha suçlaması ihtimalinden duydukları endişeyi mahkemeye iletti.

Pazartesi günü yaptıkları açıklamada kefaletle serbest bırakmaya itiraz edeceklerini belirten federal savcılar, serveti, özel uçakları ve önemli uluslararası bağlantıları dikkate alındığında Epstein’ın “kaçma ihtimalinin son derece yüksek” olduğunu ifade etmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU