Londralı eski bir pub sahibi Kovid kredileriyle IŞİD'i finanse etmekle suçlanıyor

Tarek Namouz terör finansmanı düzenlemeleri uyarınca 8 farklı yasal suçlamayla karşı karşıya

Arşiv fotoğrafı: IŞİD örgütünün logosunun yer aldığı bir duvar resmi (AFP)

Binlerce sterlinlik koronavirüsten geri dönüş kredisini IŞİD'i finanse etmek için Suriye'ye göndermekle suçlanan eski bir pub sahibi mahkemeye çıkarıldı.

Sabit adresi olmayan 42 yaşındaki Tarek Namouz, Kasım 2020 ile Mayıs 2021 arasında terör finansmanı düzenlemelerine girdiği gerekçesiyle 8 yasal suçlamayla karşı karşıya kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Namouz aynı zamanda terörizmle bağlantılı bilgileri video olarak elinde bulundurmaya dair iki farklı yasal suçlamayla da itham ediliyor.

Londralı eski pub sahibi, pazartesi günü İngiltere ve Galler'in Merkez Ceza Mahkemesi Old Bailey'deki duruşmaya Wandsworth Hapishanesi'nden video bağlantısıyla katıldı.

Savcı Jonathan Polnay özetle sanığın "koronavirüsten geri dönüşü finanse etme kredilerinin ödemelerini IŞİD'e gönderdiğinin" iddia edildiğini söyledi.

Yargıç Sweeney bunun "ciddi bir dava" olduğunu ve Kingston Kraliyet Mahkemesi'nin Richmond Hakimi Yargıç Peter Lodder tarafından görüleceğini söyledi.

22 Temmuz'da bir ikrar ve dava yönetimi duruşması yapılacak, kesin olmamakla birlikte 21 Kasım'daysa iki hafta sürecek dava başlayacak.

Yalnızca kimliğini doğrulamak için konuşan sanığın tutukluğu devam ediyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU