İmamoğlu Rize'de: Bir kişi değil, millet kazanacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Rize'de yaptığı konuşmada "Biz diyoruz ki; liyakat. Biz diyoruz ki; eşitlik. Biz diyoruz ki; özgürlük. Biz diyoruz ki; hak eden kazansın. Başkaları da diyor ki; vatan haini" ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Doğu Karadeniz’e yapacağı bayram ziyareti programına başladı. 

Sabah saatlerinde Trabzon Havalimanı'na gelen İmamoğlu, Rize'nin İyidere İlçesine geçti. 

İyidere'nin ardından Derepazarı İlçesine uğrayan İmamoğlu'nu geçen yıl MHP'den istifa eden Belediye Başkanı Selim Metin karşıladı.

Rize'deki Derepazarı Belediyesi önünde yurttaşlarla bayramlaşan İmamoğlu, "Rize seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Her şeyi kazanacağım diye diye üst üste iki defa kaybettiniz"

Birgün'de yer alan habere göre; konuşma yaptığı alanın yanında eskiden bir park olduğunu anımsatan İmamoğlu, CHP İl Başkanı Deniz’den, “Beton oldu” yanıtını aldı. İmamoğlu, bu yanıt üzerine, “Yahu bunlar da hep ağacı beton yapıyorlar” karşılığını verdi. Ticaret için geldiği Rize’de güzel dostluklar biriktirdiklerini kaydeden İmamoğlu, "Bereketli günlerdi, doğal günlerdi, güzel günlerdi. İnsanlar, birbirine ‘Sen necisin’ demezdi. ‘Hangi partilisin’ demezdi. Herkes birbirine insan gözüyle bakar, kucaklaşır, helalleşir, selamlaşırdı. Kimse kimseye yüzüne ekşitmezdi. Niye bu hale geldik biz? Allah aşkına niye bu hale geldik biz? Bakın biz diyoruz ki; ahlaklı siyaset. Biz diyoruz ki; liyakat. Biz diyoruz ki; eşitlik. Biz diyoruz ki; özgürlük. Biz diyoruz ki; hak eden kazansın. Başkaları da diyor ki; vatan haini. Başkaları diyor ki; her şeyi ben kazanacağım. Olmaz öyle şey. Bak öyle her şeyi kazanacağım diye diye üst üste iki defa kaybettiniz Allah aşkına" ifadelerini kullandı.

"Millet kazanacak millet"

Rize’nin nüfusunun yaş ortalamasının yüksek olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, gençlerin doğdukları, yaşadıkları şehirlerden ve ülkeden gitmek istediklerinin altını çizdi. "O zaman bir şeyler ters gidiyor” diyen İmamoğlu, “Bu güzelim Rize’de çocuklarımız, gençlerimiz durmak istemiyorsa, bir şeyler ters gidiyor. Gençlerimiz, bırakalım Rize’yi, memleketimizde durmak istemiyor. Gençlerimiz, yurt dışına gitmek istiyor kaçar gibi. O güzel evlatlarınız, zihinleri açık, fikri hür, vicdanı hür, zeki evlatlarımız, kızlarımız, oğullarımız bu memlekette durmak istemiyor. Burada hata ettiniz. Hep beraber düzelteceğiz. Hep birlikte düzelteceğiz. Millet kazanacak millet. Bir kişi değil, millet kazanacak" dedi.

 

 

Birgün

DAHA FAZLA HABER OKU