Adana-Doğankent’te Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında kavga: 4 kişi yaralandı, polis silah çekti

Doğankent Muhtarı Selahattin Fırat, "Köyümüzde beş bine yakın kayıtlı Suriyeli, iki bin kayıtlı olmayan Suriyeli var. Şu an nüfus müdürlüğü kayıt sistemini durdurdu, kayıt yapmıyorlar çünkü nüfusları bizi geçti" diye konuştu

Adana-Doğankent’te mahalleliler ile Suriyeli mülteciler arasında süren gerilimin dozu 1 Mayıs gecesi kavgaya dönüştü.

Suriyeliler ile mahalle gençleri arasında yaşanan tartışma büyüyerek devam etti ve Suriyeli kişilerin evlerine saldırı düzenlendi. Olay üzerine polis silah çekmek zorunda kaldı.

"İki gündür yaşanan olaylar Suriyelilerin vatandaşlarımıza saldırmasından kaynaklı"

Medyascope'tan Sema Kızılaslan'ın haberine göre; Doğankent Muhtarı Selahattin Fırat, olaydan sonra dört kişinin yaralandığını belirtti. İki mahalle sakininin Suriyelilere saldırdığını belirten Fırat, yaralıların hastanede olduğunu söyledi. Fırat şunları kaydetti:

Şu an hastanede olan Suriyeli bir yaralı var, üç kişi de bizim vatandaşlarımızdan yaralı. Vatandaşlar ile emniyetle birlikte konuştuk. Tekrar bir saldırı olmasın diye akşamları tedbir alınacak. İki gündür yaşanan olaylar Suriyelilerin vatandaşlarımıza saldırmasından kaynaklı. Üç kişi bıçaklandı, olaylar buradan sonra gelişti. Dün de bizim vatandaşlarımız iki tane Suriyeliyi dövdü, biri hastanede. Şu an herkes kendi evinde, taşkınlıklar azaldı, ikna ettik vatandaşları. Türkiye’de kavga olmayan mahalle yok, mutlaka oluyor. Suriyelilerin de iyisi var, kötüsü var. Köyümüzde beş bine yakın kayıtlı Suriyeli, iki bin kayıtlı olmayan Suriyeli var. Şu an nüfus müdürlüğü kayıt sistemini durdurdu, kayıt yapmıyorlar çünkü nüfusları bizi geçti. Yerli vatandaşımızın sayısı ise beş bin 200.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çukurova Metropol gazetesi muhabiri Zeynep Ordu ise Doğankent’te yaşananlar ile ilgili şunları aktardı: 

Olayın yaşandığı mahalle daha çok doğu kökenli vatandaşların oturduğu bir mahalle. Suriyeli çocuklarla ile vatandaşların çocukları bir tartışma yaşıyor. Bu tartışmadan dolayı ciddi darbeler alıyor çocuklar. Sonrasında büyükler devreye giriyor. vatandaşlar da Suriyelilerin evini tahrip ediyorlar. Olaylar şimdilik durdu. 

 

 

 

Medyascope

DAHA FAZLA HABER OKU