Selvi: Kılıçdaroğlu’na konuşmayı yırttıran çıkış

"Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerini ikna etmek yerine sinirli bir şekilde daha önce hazırladığı konuşma metnini yırttığı anlatılıyor"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki grup toplantısında yapacağı konuşmayı değiştirmesinin perde arkasına dair bazı iddiaları kaleme aldı. Selvi’nin öne sürdüğüne göre, ana muhalefet partisi içerisindeki sol kanatta yer alan milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanı adayını son anda öğrenmek istemiyoruz” demesinin ardından CHP lideri konuşmasını değiştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Kılıçdaroğlu, Gezi kararı üzerine CHP grubunda yapacağı konuşmayı bir kenara bıraktığını belirterek irticalen konuşacağını açıklamıştı.

12 dakika süren bir konuşma yapmış, “Ya bana katılın ya önümden çekilin” diye meydan okumuştu. Kılıçdaroğlu, iktidarı kastetmediğine göre CHP içinde kime bu mesajı vermişti, CHP içinde Kılıçdaroğlu’nun önünü kesmek isteyenler mi vardı?

Kılıçdaroğlu’nun CHP grubunda kürsüye çıkmadan önce bir grup CHP milletvekili ile görüştüğü söyleniyor. İleri sol kanatta yer alan milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’na, “Cumhurbaşkanı adayını son anda öğrenmek istemiyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi yeni bir ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ muamelesi ile karşılaşmak istemiyoruz. ‘Tıpış tıpış’ı tabanımıza izah edemedik. Yeni bir tıpış tıpış olayına meydan verilmemesi için cumhurbaşkanı adayının önce Parti Meclisi’nde ve Meclis grubunda tartışılması gerektiğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanı adayını sağ partilerden sonra öğrenmeyelim” dedikleri ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun ise milletvekillerini ikna etmek yerine sinirli bir şekilde daha önce hazırladığı konuşma metnini yırttığı anlatılıyor.

Tanrıkulu’ndan yanıt: Tamamen manipülasyon

Selvi’nin yazısı üzerine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabı Twitter’dan bir mesaj paylaştı.

Tanrıkulu, Selvi’nin manipülasyon yaptığını belirtti:

Tecrübem ile sabittir ki, Abdülkadir Selvi’nin bu yazısı tamamen manipülasyon… Genel Başkanımız grup toplantısı öncesi milletvekilleri ile görüşmez. Saat 12.30 civarında Meclise gelir. Genel başkanvekili tarafından karşılanır. Sonra odasında çalışır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU