Çavuşoğlu’ndan Osman Kavala yorumu: Neden özellikle bu insanın üzerinde bu kadar duruyorlar?

“ABD’de Kongre’yi basanlara kimse özgürlük diyor mu?”

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu, Gezi Davası’nda çıkan kararları eleştiren batı ülkelerine tepki gösterdi. Davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan iş insanı Osman Kavala için yapılan açıklamaları değerlendiren Çavuşoğlu, “Neden özellikle bu insanın üzerinde bu kadar duruyorlar” şeklinde bir soru sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Şafak’tan Mehmet Acet, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşe yazısında paylaştı. Buna göre Çavuşoğlu'nun ifadeleri şöyle:

Gelen tepkilerin sebebini anlıyoruz. Fonladıkları ve kullandıkları kişi hapse girdi. Türkiye’de yargı işliyor. Dünyada her ülkede yargı kararları eleştirilebilir. Ama neticede yargı işliyor. Peki Türkiye’de hapse giren çıkan birçok insan da var. Neden bu kişinin üzerinde bu kadar çok duruyorlar. Neden bir kişi bu kadar önemli. Çünkü fonladıkları ve kullandıkları bir kişi. Arkasında kim var belli. ABD’de Kongre’yi basanlara kimse özgürlük diyor mu? Gezi olaylarında ne dediler? Hedefimiz hükümeti devirmek. Bir yerde engellemek bile büyük bir suç. Bir yerde halkın oyuyla seçilmiş hükümeti vandalizm yoluyla devirmek… Suçlamalar çok ağır. Özellikle neden bu insanın üzerinde bu kadar duruyorlar?

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU