Johnny Depp davası: Amber Heard "kötü manşetlerin" ardından halkla ilişkiler ekibini kovdu

Heard kamuoyu nezdindeki algısını yönetmesi için artık Shane Communications'la çalışacak

(AP)

Amber Heard, eski eşi Johnny Depp'in açtığı 50 milyon dolarlık iftira davası sırasında imajının çöküşüyle birlikte halkla ilişkiler ekibini kovdu.

1 Mayıs Pazar günü bildirilene göre Heard, Depp'in kendisine tacizde bulunduğunu ima eden 2018'deki görüş yazısı sebebiyle eski eşinin açtığı davanın geçen ay başlamasından bu yana kendisi hakkında çıkan kötü haberler karşısında sinirlenerek halkla ilişkiler ve kriz yönetimi firması Precision Strategies'le iş ilişkisini geçen hafta sonlandırdı.

The Independent oyuncunun, ifade vermesinin beklendiği 3 Mayıs Salı gününe sadece birkaç gün kala, hakkındaki kamuoyu algısını yönetmesi için Shane Communications'ı görevlendirdiğini doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu haberi ilk bildiren New York Post gazetesine konuşan bir kaynağın "Heard kötü manşetleri sevmiyor" dediği belirtilirken, başka bir kaynak da Aquaman oyuncusunun "hikayesinin etkili şekilde anlatılmamasından dolayı hüsrana uğradığını" ekledi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın başarılı yeniden seçim sürecindeki kampanyasının müdür yardımcısı olarak görev yapan Stephanie Cutter, Precision Strategies'i kuran isimlerden biri.

New York Post'a konuşan iletişim uzmanları Precision Strategies'in "dünyadaki en iyi kriz yönetim firmalarından" biri olduğunu ama hiçbir halkla ilişkiler firmasının "olayların tarihini yeniden yazamayacağını" söyledi.

The Independent yorum almak için Heard'ün ve Precision Strategies'in temsilcileriyle iletişime geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Heard'ün Precision Strategies'le ilişkisini sonlandırma kararı, Depp ve şahitlerinin Fairfax County Adliye Sarayı'nda Heard'le evliliği süresince ev içi şiddete maruz kalanın Karayip Korsanları'nın (Pirates of the Carribbean) oyuncusu olduğunu iddia eden tartışma yaratan ifadeler vermesinden günler sonra geldi.

5 haftalık davanın ikinci haftasında Depp, Heard'le bir kavgasını tüm rahatsız edici ayrıntılarıyla anlatırken eski eşinin kavga esnasında ona votka şişesi fırlatarak parmağını kopardığını öne sürdü.
 


Depp, "Daha sonra şişeyi alıp bana fırlattı" derken jüriye o sırada nasıl oturur pozisyonda olduğunu da gösterdi. Oyuncu, parmaklarının barın kenarında durduğunu ve büyük votka şişesinin "parmaklarıyla temas ederek her yere dağıldığını" söyledi.

Heard'ün Shane Communications şirketinin CEO'su David Shane liderliğindeki yeni halkla ilişkiler ekibi geçmişte Depp'in de dahil olduğu yüksek profilli bir dava üzerinde çalışmıştı.

Depp ve eskiden birlikte çalıştığı iş yönetimi şirketi The Management Group'un sözleşme ihlali iddiasıyla yasal bir mücadeleye girmesinin ardından 2017'de Shane Communications, şirketin Depp hakkındaki dürtüsel harcama alışkanlıkları suçlamalarına dikkat çekmek için meseleye dahil olmuştu. Sonrasında iki tarafın da açtığı davalar mesele mahkemeye intikal etmeden önce düşürülmüştü.

Çok ses getiren Depp-Heard duruşmasının canlı güncellemelerini buradan takip edebilirsiniz.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU