Mansur Yavaş: Dedikoduya bile müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı, belgeli şikayetlerimize işlem yapmıyor

"İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatif kullanarak soruşturma izni vermesinin tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum. Artık itibar suikastı yapılıyor"

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakanlığı’na verdikleri belgeleri şikayetlerin dahi işleme alınmadığını ifade ederek tepkisini dile getirdi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Yavaş, İçişleri Bakanlığı’na yönelik olarak şu eleştirilerini dile getirdi:

Aleyhimizde şikayet olursa hemen koşturan, dedikoduya bile müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı, bizim belgeli şikayetlerimize işlem yapmıyor. Savcılığa 80'in üzerinde şikayetimiz var. Bunlardan sadece 9'u ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş geldi. Oysa bizimle ilgili Twitter mesajı, televizyonda yapılan konuşmalar üzerine hemen müfettiş geliyor. Mülkiye müfettişlerinin bizimle ilgili soruşturma izni verilmemesiyle ilgili görüşüne rağmen, İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatif kullanarak soruşturma izni vermesinin tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum. Artık itibar suikastı yapılıyor. Hatta zaman zaman TV'ye çıkan bazı şahıslar, müfettiş gelmeden ‘Belediyeye müfettiş gelecek' diye duyurularda bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hesabının sorulması gerekiyor”

Sayıştay raporları açıklanmadan, bazı kesinleşmemiş bulgularla ilgili açıklamalar yapıyorlar. Bunların devlet ciddiyetiyle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Amacımız kimseden intikam almak değil. Bu kadar aç insan varken, ‘proje yapıyoruz' deyip de çöp projelere Ankara halkının milyonlarca, milyarlarca lirasını batıran, usulsüzlük yapan insanlardan bunun hesabının sorulması gerektiğine inanıyoruz. ‘Sorulması gerekiyor' diyoruz ama maalesef pek öyle görünmüyor.

Ankapark tartışması: Hırsızların mekanı oldu

Ankara’da uzun süredir tartışma konusu olan Ankapark’a değinen Yavaş, şunları kaydetti:

Enteresan bir şekilde Ankapark'ta da yargı kararlarıyla karşılaştık. Örneğin; kiracılarımızı çalıştırmadıkları için ‘çıkın' dememiz üzerine ‘Bize müdahale ettiler' diye dava açtılar. Hakim 50 bin lira karşılığı tedbir verdi. Davayı belediye olarak biz kazandık ama tedbir kalkmadı. Hakim tedbiri kaldırmadı. Dosya, şimdi istinafta bekliyor. Biz ayrıca tahliye davası açtık. O tahliye davasındaki hakim de ilk açılan davanın sonucunu bekliyor. Bekletme kararı aldı ve duruşmayı Hazirana bıraktı.

Bu arada hiç olmazsa 100 tane hırsız yakalandı orada. Kabloları kesip satıyorlar. Geçtiğimiz günlerde de firma iflasını istedi. İflas olunca otomatikman sözleşme sona ermesine rağmen Yenimahalle Kaymakamlığı'na yazı yazdık ‘Burayı bize verin' diye. Onlar da İçişleri Bakanlığına sormuşlar. Hâlâ sonuç bekliyoruz. Orada tam 801 milyon dolar çürüyor. Ama bakıyoruz bazı siyasiler televizyona çıkıyorlar ‘Ankaparkı niye işletmiyorsunuz?' diye bizi suçluyorlar. Artık buna ben ‘pişkinlik' diyorum başka bir şey demiyorum. Hatalı proje de olsa, devasa rakamlar da harcanmış olsa ortada bir mal var ve bu malın mutlaka bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Halka soracağız.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU