Prens William "Saray'da devrim yapmayı planlıyor"

Cambridge Dükü'nün Karayipler gezisindeki tepkilere yanıt vermek istediği belirtildi

Prens Harry ve Kate Middleton Karayipler gezisini martta gerçekleştirmişti (AFP)

Prens William'ın Karayipler gezisine yönelik aldığı sert eleştirilerin ardından Britanya monarşisini nasıl modernize edeceğine dair çalışanlarıyla kriz toplantıları düzenlediği iddia edildi.

Monarşinin ve İngiliz Milletler Topluluğu'nun geleceğinin nasıl şekilleneceği Cambridge Dükü ve Düşesi'nin Karayipler gezisinden sonra tartışma konusu haline gelmişti. 

Belize, Jamaika ve Bahamalar'daki 8 günlük yoğun turda çift tepkiyle karşılanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cambridge Dükü'nün, turun "rastgele planlaması" hakkında yardımcılarıyla "ani ve beklenmedik" görüşmeler yaptığı bildirildi.

Mirror'ın haberine göre Cambridge Dükü, yardımcılarına Kraliyet'i çağdaş bir hale getirmek için her zamankinden daha kararlı davranacağını söyledi. İddiaya göre Prens William, Saray'da devrim yapmayı planlıyor. 

Cambridge Dükü ekibine dair kapsamlı değerlendirmelere başladı ve herkesten geleceğe yönelik vizyonuna göre davranmasını isteyecek. 

Prens William ve Kate Middleton çiftinin ayrıca "yeni bir iletişim ekibine" liderlik etmeleri için iki "yıldız" isimle görüştüğü ancak anlaşamadıkları öne sürüldü. Her iki adayın da çiftin istediği kriterlere uygun olmadığı belirtildi. 

Prens William ve Kate Middleton'a yakın bir kaynak şu ifadeleri kullandı:

Cambridge çiftinin ciddi bir yeniden düşünmeye ihtiyacı olduğu epey açık. Kendilerine ekiplerinde yeterli çeşitlilik olup olmadığını soruyorlar ve cevabı zaten biliyorlar.

Bir başka kaynaksa çiftin farklı şeyler denemeden "alışılmışın dışına çıkmalarının" mümkün olmadığını dile getirdi. 

Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki 70. yılı şerefine gerçekleştirilen gezide Cambridge Dükü ve Düşesi, Britanya monarşisinin köle ticaretinde oynadığı rol sebebiyle ciddi protestolara maruz kalmıştı. Çifte açık bir mektup yazan Jamaikalılar özür talep etmişti. 

İddiaya göre Prens William söz konusu tepkiye yeteri kadar hazırlıklı olunmadığı için yeni düzenlemeler yapmak istiyor. Kaynaklardan biri Cambridge Dükü'nün tepkilere herhangi bir çözüm bulunamaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 

William ve Kate'in gezi sırasında 1960'larda Kraliçe II. Elizabeth'in kullandığı üstü açık Land Rover'a binmeyi tercih etmesi de eleştirildi. Çiftin tercihinin sömürgeciliği hatırlattığı belirtildi. 

 

Independent Türkçe, Mirror, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU