Sudan Askeri Geçiş Konseyi: Yeni darbe girişimi engellendi

Darbe girişimiyle ilgisi olduğu düşünülen 12 kişinin tutuklandığı ve 4 kişinin de gözaltında olduğu belirtildi

(Reuters)

Sudan’ın askeri yetkilileri perşembe günü yaptığı açıklamada, birkaç subayın orduyla muhalefet arasındaki koalisyon anlaşmasını baltalamak için darbe girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Birkaç gün önce orduyla demokrasi yanlısı bir koalisyon, seçimlere kadar ülkeyi ortak yönetecekleri bir kurul oluşturmak konusunda anlaşmıştı.

Sudan TV’ye konuşan Geçici Askeri Konsey’in güvenlik komitesi lideri Cemal Ömer İbrahim, engellenen darbe girişimine emekli askerlerin yanında hala hizmette olan bazı personellerin de katıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İbrahim, darbe girişimiyle ilgisi olduğu düşünülen 12 kişinin tutuklandığını ve 4 kişinin de gözaltında olduğunu belirtti.

Askeri konsey, muhalefet ve protesto temsilcileri seçime giden üç yıllık süreçte iktidarı paylaşmaya karar vermiş; bu karar, yıllardır süren diktatörlüğü sona erdirmeye yönelik bir adım olarak değerlendirilmişti.

Anlaşma, Ömer Beşir’in 30 yıllık iktidarını sona erdiren protesto gösterilerinden, iç çatışmalardan ve ekonomik krizden sonra ülkenin barışçıl bir geçiş süreci yaşayacağına dair umutları yeşertmişti.

Öte yandan söz konusu anlaşma henüz sonuçlanmadı ve imzalanmadı.

Ajanslar, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU