Ukraynalı komutan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi

Mariupol'deki fabrikada hayatta kalmayan askerler Türkiye’ye seslendi

Fotoğraf: Habertürk

Mariupol'deki çelik fabrikasında hayatta kalmaya çalışan Serhiy Volina, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek yardım istedi.

Ukraynalı asker Habertürk TV'de Afşin Yurdakul’a konuştu.

Mariupol'deki çelik fabrikasında hayatta kalmaya çalışan Volina şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Ben Denizci Serhiy Volina. Şu anda Mariupol'de garnizonunda bulunan ve 65 gündür savaşan 36. deniz tugayındayım.

“Şu anda durum çok zor. Savaş bir gün bile durmadı” diyen Volina, “Düşman kara saldırıları düzenliyor. Kara ve deniz üslerine topçu sistemlerine ateş ediyor. Tanklar savaş araçları ve askerleriyle saldırı operasyonları yürütüyor” diye konuştu.

Rusya silah bırakılmasını istiyor

Rusya, kentin tamamında kontrolü ele geçirdiğini açıklamış, çelik fabrikasında kalan Ukraynalı askerlerin silah bırakması karşılığında hayatlarının bağışlanacağını bildirmişti. Ukraynalı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre; içeride askerlerin yanı sıra siviller de var.

Ukrayna için kent kırmızı çizgi ve fabrikadakilerin öldürülmesi barış müzakerelerinin bitmesi anlamına geliyor. Putin'in fabrikaya saldırılmaması için talimatı var. Rus lider fabrikanın etrafında sinek dahi uçurulmasını istemiyor ancak içeridekiler için tek tehlike saldırılar değil. Gıda stokları tükenmek üzere... Yaralıların da acil tedaviye ihtiyacı var.

Şu anda yardıma ihtiyacı olan 600 yaralı askerimiz ve yaralı sivillerimiz var. En küçüğü dört aylık onlarca çocuk ve yüzlerce sivil kendisine güvenli bir yer arıyor. Daha dün sahra hastanemiz yıkıldı. Ve ameliyathanemiz yok oldu. Yaralılara tıbbi destek veremiyoruz.
 

Peki fabrikadakiler nasıl tahliye edilecek?

Hem askerler hem de siviller kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Ukraynalı komutanın umudu Türkiye:

Şimdi Türk halkına ve Cumhurbaşkanına, çıkarma prosedürünü uygulamasını garnizonun Türkiye'ye götürmek için mümkün olan her şeyi yapması ve güvenlik garantileriyle bizi buradan alması için çağrıda bulunuyorum.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU