Ünlü aktör, kaybolan rol arkadaşını arıyor: "Maymundan haber getirene 20 bin dolar"

Alan Cumming, Buddy'de birlikte kamera karşısına geçtiği şempanze için çağrı yaptı, bu çağrıya PETA destek verdi

Alan Cumming, Buddy'de Dick Croner karakterini canlandırmıştı (Columbia Pictures)

Britanyalı aktör Alan Cumming, 1997 yapımı Buddy'de birlikte rol aldığı Tonka adlı kayıp şempanzenin şu an nerede ve nasıl olduğuna dair bilgi sağlayacaklara 10 bin dolar ödül verecek. 

Tonka en son primatları filmler ve partiler için kiralayan veya özel sahiplerine satan bir şempanze yetiştirme tesisi olan ve şu an kullanılmayan Missouri Primate Foundation'daki bir kafeste görülmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvan hakları için mücadele eden PETA, Cumming'in şempanzeden haber almak için vereceği meblağı ikiye katladı ve ödülü 20 bin dolara yükselttiğini açıkladı. 

Missouri Primate Foundation'ın şempanzelere kötü davrandığını iddia eden hayvan hakları gruplarınca defalarca eleştirildi. 

Tesis geçen yıl kapatıldı ancak görünüşe göre kimse Tonka'nın yerini saptayamıyor. 

Cumming şu ifadeleri kullandı:

Birlikte çekim yaptığımız aylar boyunca bebek Tonka ve ben iyi arkadaş olduk, oynadık, birbirimizi taradık ve genel olarak şakalaştık. Karanlık bir bodrumda bir kafeste olabileceğini veya başka bir kaderle karşılaştığını düşünmek korkunç. Bu yüzden ona ne olduğunu bilen herkese lütfen öne çıkıp ödülü talep etmelerini rica ediyorum.

Aktör daha önce Tonka'nın Missouri'deki tesisin koşullarıyla ilgili endişelerini dile getirmiş ve hayvan hakları gruplarıyla birlikte kampanya yürütmüştü.

PETA, Missouri Primat Vakfı'na şempanzelerin yaşam koşullarına dair 2017'te dava açmıştı ve geçen yıl Tonka'yla birlikte altı hayvanı kurtarma ve onları bir sığınağa taşıma izni almıştı.

Ancak geçen temmuzda PETA, Tonka'yı almak için gittiğinde şempanze orada değildi.

PETA'dan Brittany Peet şunları dile getirdi:

Tonka hâlâ hayattaysa, mahkemenin emrettiği gibi, günlerinin geri kalanını şempanze arkadaşlarıyla çevrili yemyeşil bir sığınakta geçirmeyi hak ediyor ve dışarıdaki biri PETA'nın Tonka'yı oraya götürmesine yardım edebilir.

Cumming'in yanı sıra Robbie Coltrane ve Rene Russo'nun rol aldığı Buddy çelimsiz bir gorili sahiplenen bir çift hakkındaydı. 

 

Independent Türkçe, Sky News, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU