10 kişinin öldüğü Astroworld konserinin belgeselini çeken Charlie Minn: Travis Scott hapiste olmalıydı

Belgeselde konserin mağdurlarına mikrofon uzatılıyor

Travis Scott'ın konserinde yaşanan trajediye dair tanık görüşlerine yer veren belgesel 29 Nisan'da ABD'de  gösterime girdi (AP)

Amerikalı rapçi Travis Scott'ın 5 Kasım 2021'deki Astroworld Festivali'nin belgeselini çeken Charlie Minn, müzisyenin hapiste olması gerektiğini söyledi. 

Magazin haber sitesi Page Six'e konuşan Minn, "Travis Scott benim açımdan bir serseri" dedi. 

Concert Crush (Konser Kazası) adlı yapımı çeken yönetmen "Bana göre o bir suçlu. 10 kişi öldü. Bunu nasıl aşacağız?" ifadelerini kullandı. 

Scott, organizasyon şirketi Live Nation ve Astroworld organizasyonundan sorumlu diğer kişilere açılan ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin temsil edildiği 400 dava tek bir çatıda birleştirilmişti. 

10 kişinin ölümüyle sonuçlanan konserin organizatörleri ve Scott dikkatsiz davranmakla suçlanıyor. 

Davaların birleştirilmesinden önce hem Scott hem de Live Nation iddiaları reddetmişti. 

Scott'ın konserinde yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Minn şu iddiaları dile getirdi: 

Eleştiriyi ve hapis cezasını hak etmesinin nedeni bir sorun olduğunu bilmesiydi. Kalabalığın içinde ambulans olduğunu kabul etti. Hayranların bayıldığını fark etti ve gösteriyi üç kez durdurdu. Ölenlerin olduğunu bildiğini söylemiyorum ama bir sorun olduğunu biliyordu. Ambulansta dondurma satılmıyordu.

Belgesel ABD'nin Teksas eyaletindeki seçili salonlarda sadece bir hafta oynayacak. Çevrimiçi de izlenebilecek belgeselde konsere katılan ve yaşananları görgü tanığı olarak aktaran 8 kişiyle yapılan röportajlar yer alıyor. 

Mağdurların sesini duyurmak istediğini söyleyen Minn, konser organizatörlerinin Astroworld örneğinden yola çıkarak ne yapmamaları gerektiğini görmesini umuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Minn ayrıca sorumlu tutulması gereken tek kişinin Scott olmadığını söylüyor.

Page Six'e konuşan Scott'a yakın bir kaynaksa, "Bu film ciddi bir araştırmanın ürünü değil" dedi ve yapımı "önyargılı" diye niteledi.  

Live Nation'ın avukatlarıysa filmin, mağdurların avukatı Ricardo Ramos'la birlikte hazırlanmasının jürinin kararını etkileyebileceğine yönelik endişelerini dile getirdi. 

Rapçi konserden sonra "yıkıldığını" ve "kalbinin kırıldığını" söylemişti. 

Scott martta etkinlikleri daha güvenli hale getirmeyi ve gençleri korumayı amaçlayan girişim HEAL Projesi'ni başlattı.

 

Independent Türkçe, Page Six, ABC

DAHA FAZLA HABER OKU