Bekar erkeklerin neredeyse yarısı "çarşaflarını 4 ayda bir yıkıyor"

Bekar kadınların çarşaflarını sık sık yıkaması daha olası

Bazı erkekler çarşaflarını yalnızca aklına gelince yıkadığını söyledi (Unsplash)

Yeni bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık'taki (BK) bekar erkeklerin neredeyse yarısı çarşaflarını 4 aya kadar değiştirmiyor.

BK'de 2 bin 250 yetişkinin katıldığı bir anket, nevresimleri söz konusu olduğunda erkeklerin kadınlara kıyasla önemli ölçüde daha az hijyenik olduğunu fakat bu durumun ilişki içindeyken biraz daha iyiye gittiğini ortaya koydu.

Bekar erkeklerin yüzde 45'i çarşaflarını yıkamak için 4 aya kadar beklediklerini söylerken yüzde 12'si de çarşaflarını hatırladıkları zaman yıkadıklarını belirtti, ki bu 4 aydan daha uzun bile olabilir.

Buna kıyasla, bekar kadınların yüzde 62'si çarşaflarını iki haftada bir yıkarken bekar erkeklerin yüzde 25'i çarşaflarını aynı sıklıkta yıkıyor.

İlişki sahibi olanların çoğu (yüzde 35) nevresimlerini üç hafta bir değiştiklerini söylerken yüzde 27'si ayda bir değiştirdiğini dile getirdi.

Çarşaflarını sıklıkla değiştirmeyenlerin dile getirdiği nedenler arasında en yaygını unutkanlık ve çarşafların sık sık yıkanmasına gerek olmadığını düşünmeleri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üçte birinden fazlası (yüzde 35) çarşaf yıkamakla uğraşamayacaklarını söylerken neredeyse 5'te biri (yüzde 18) geceleri duş aldıklarını, dolayısıyla çarşafların kirlenmediğini belirtti.

Anketin yapılmasını isteyen nevresim firması Pizuna'daki uzmanlar yatak çarşaflarının, nevresimlerin ve yastık kılıflarının haftada bir yıkanmasını öneriyor.

Battaniye ve yorganların her iki ila üç ayda bir temizlenmesi gerekirken yastıkların her 4 ila 6 ayda bir yıkanması gerek.

Pizuna Marka İletişim Müdürü Aureen Chinchpure, çarşafların çamaşır makinesinin durulama programına eklenen yumuşatıcıyla düşük devirde yıkanması gerektiğini belirtti.

Chinchpure "Uyku sağlığı farkındalığının arttığı ve daha fazla kişinin çarşafları temiz ve yeni bir yatakta yatmak isteyeceği şu günlerde, ilişkide olsun ya da olmasın bu kadar çok kişinin nevresim takımlarını önerilenden daha uzun, birkaç haftalık süre boyunca değiştirmeden bırakabilmesi şaşırtıcı" dedi.

Çarşaflarınızı düzenli yıkamak sağlığınızı ve refahınızı artırmaya, cildinizi ve hatta akıl sağlığınızı iyileştirmeye gerçekten yardım edebilir. Hatta çok daha iyi uyumanızı sağlayabilir.

Cildiniz hassas değilse kaliteli bir uyku almanıza yardım ettiği bilinen lavanta gibi kokulara sahip kokulu deterjan ve yumuşatıcı kullanmayı düşünebilirsiniz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU