Türkiye-İsrail arasında üniversitelerarası akademik işbirliği toplantısı

Üniversite başkanları diplomatik ilişkilerde atılım olmasaydı akademik ortaklığın mümkün olmayacağını dile getirdi

İstanbul'da ilgili üniversitelerin başkanlarıyla yapılan toplantıda Akademik Köprü Girişimi'nin ilerletilmesine karar verildi / Fotoğraf: Şalom

Tel Aviv Üniversitesi salı günü, Kudüs ile Ankara arasındaki diplomatik ilişkilerin ısınması sonrasında Koç, Özyeğin ve Sabancı üniversiteleriyle birlikte yeni bir akademik işbirliği yaptığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul'da ilgili üniversitelerin başkanlarıyla yapılan toplantıda Akademik Köprü Girişimi'nin ilerletilmesine karar verildi. 

Tel Aviv Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Ariel Porat, "Girişimin amacı her iki ülkede de akademik araştırmaları teşvik etmek. TAÜ her yıl İsrail'den ve dünyanın dört bir yanından binlerce Müslüman ve Hristiyan öğrenciyi ağırlıyor. Bu işbirliğini Türkiye'nin önde gelen üniversitelerine de genişletmekten mutluluk duyacağız. Akademik çalışmalar ülkeler arasında bir köprü, ekonomik ve sosyal büyümenin anahtarıdır" açıklamasında bulundu.

Diplomatik ilişkilerin gelişmesine vurgu

Açıklamaya göre, üniversite başkanları diplomatik ilişkilerde atılım olmasaydı akademik ortaklığın mümkün olmayacağını dile getirdi.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, mart ayında 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte 24 Mayıs'ta İsrail'i ziyaret edecek.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU