Türkkan: Bahçeli'nin görevlendirmesi ile 1 Haziran 2013'de Taksim Meydanı’nda bir bildiri okuduk ve hükümeti istifaya davet ettik

İYİ Parti Milletvekili Türkkan. paylaşımında MHP'li isimler Celal Adan Atilla Kaya, ve Ali Torlak ile o dönemde Taksim Meydanı'nda hükümeti istifaya davet eden bir bildiriyi okuduklarını kaydetti

İYİ Parti Kocaeli Mileltvekili Lütfü Türkkan Gezi Parkı Davası'nda verilen mahkumiyet kararlarının ardından o dönemde mensubu olduğu MHP'nin ve Devlet Bahçeli'nin tutumunu paylaştı.

Gezi Parkı Davası'nda pazartesi görülen duruşmada Osman Kavala’ya 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezası; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye ise 18’er yıl hapis cezası verildi.

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Osman Kavala için "Bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu, Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Gezi olaylarıyla ilgili kararla yargımız, vicdanları rahatlatmakla kalmamış, aynı zamanda benzer niyetleri taşıyanlara da hukuk ve adalet dersi vermiştir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP lideri Devlet Bahçeli de sözkonusu kararları "Yargıya saygı duyulmalıdır. Konu üzerinde uzun yıllar tartışmalarla, bunu önlemeye çalışanlar da yargının bu kararına saygılı olarak her şeyi kabullenmek durumunda olmalıdır" ifadeleriyle değerlendirdi.

Muammer Güler: Başbakan gitmez

İYİ Partili Türkkan ise o dönem Bahçeli'nin "görevlendirmesi ile" şimdi TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın da dahil olduğu bir grup MHP'li ile Gezi Parkı'na giderek hükümeti istifaya davet ettiklerini hatırlattı. Türkkan paylaşımlarında şunları kaydetti:

Gezi Parkında ağaçların kesilmesine karşı gelen gençlerin protestoları başladığında, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’e rastladım muhalefet kulisinde.

'Bu gençlerin bu öfkelerini dindirmek gerek, yoksa protestoların büyüyeceğini görüyorum' dedim.

'Bunun da yolu belli ve çok kolay; gidecek Taksim'e Başbakan Erdoğan, gençlerin kurduğu çadırlardan birine oturup onlarla çay içecek ve bu ağaçlar kesilmeyecek, deyip onları kucaklayacak' dedim.

Muammer Güler; 'doğru diyorsun ama Başbakan gitmez, söylemek de kolay değil' diye cevap verdi. 'O zaman bu sıkıntı büyür ve başta PKK bunu kullanı'  diye de uyardım.

"Bahçeli, Berkin’in ardından, üzüntülerini belirten ve bu cinayeti kınayan twit mesajı yayınladı"

MHP lideri Bahçeli'nin o dönem polisin attığı gaz fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan için "üzüntülerini belirten ve bu cinayeti kınayan twit mesajı yayınladığını" anımsatan Türkkan şöyle devam etti:

Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile, şimdi TBMM Bşk Vek. olan Celal Adan, Genel Bşk Yard Atilla Kaya, İstanbul Mv Ali Torlak ve ben 1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve Hükümeti istifaya davet ettik.

Şimdi zamanın ruhuna uygun konuşanlara, Sayın Akşener’i karalamaya kalkanlara Gezi’den kalan bu anımı sizlerle paylaşmak istedim.

Bahçeli'nin Berkin Elvan paylaşımları

MHP lideri Bahçeli o dönem Berkin Elvan için yaptığı paylaşımlarda Berkin hepimizin kaybıdır, hepimizin hüznüdür, herkesin ortak acısıdır. 15 yaşında kaybettiğimiz evladımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailesine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Berkin Elvan’a hakaret seansları düzenleyip kutuplaşmayı azdıranlar, kaybolan masum canların bedelini ödemelidir" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU